- Skal ikke få stå med rumpa i været på Torgallmenningen

Vidar Kleppe støtter støtter bruk av syltelabber og grisehyl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demokratenes leder Vidar Kleppe støtter bystyrerepresentant Kenneth Rasmussen som vil bruke syltelabber og grisehyl for å skremme muslimene vekk fra Torgallmenningen.

- Jeg er helt enig med Kenneth Rasmussen i at det er ingen løsning at muslimene skal stå med rumpa i været i byens storstue, Torgallmenningen, og ha fredagsbønn. De får finne seg andre plasser, sier Vidar Kleppe til NTB.

Det er et oppslag i Bergensavisen som har skapt en opphetet debatt i Bergen. Muslimene i byen må ut av sin moské 31. mars, og mangler et sted å være inntil deres nye lokaler i Jekteviken er klare.

Talsmann for Bergen Moské og vararepresentant for Arbeiderpartiet i Bergen bystyre, Jerad Abdelmajid, sier muslimene kommer til å legge fredagsbønnen til Torgallmenningen dersom de blir kastet på gaten.

Grisehyl

Bystyrerepresentant Kenneth Rasmussen presenterte følgende planer for å hindre dette:

- Heng opp syltelabber i stolper og lykter. Og spill grisehyl over høyttalere. Det skremmer muslimene unna, sier Rasmussen til Dagbladet.no.

Vidar Kleppe mener Rasmussens forslag kanskje er satt litt på spissen. Likevel understreker partilederen at det er viktig og riktig av sin partikollega i Bergen bystyre å fremme spreke forslag.

- Jeg mener i likhet med Rasmussen at det er et samfunnsproblem hvis muslimene skal okkupere Torgallmenningen i Bergen, sier Kleppe.

- Det er sunt med friske debatter. I demokratene har vi det sånn at våre lokale politikere vet best hvor skoen trykker og hvilke politiske tiltak som fungerer best. Hovedpoenget hans er nok at bergenserne sikkert ikke synes det er hyggelig med fredagsbønnen i byens storstue.

- Jeg tror Kenneth Rasmussen har sagt det med en humoristisk sans for å skape en diskusjon og debatt. Hovedpoenget til Rasmussen er nei til fredagsbønn på Torgallmenningen, sier Kleppe.


Egne meninger 

Kleppe sier det er stort rom for personlige meninger i partiet.

- Generelt er min kommentar at Kenneth Rasmussen og Demokratene i Bergen må få styre politikken der. Vi vil ikke blande oss opp i det. Det må være full mulighet for personlige synspunkter fra lokale politikere. Vi påtvinger ikke våre medlemmer meninger, sier Kleppe videre.

Rasmussen sier til Dagbladet at han kjenner muslimers avsky mot alt som har med svin å gjøre fra egne erfaringer som FN-soldat i Somalia og Libanon på 90-tallet.

- I Mogadishus gater var det så tett med folk at det var umulig å komme fram med vanlige FN-kjøretøy. Da hylte jeg som en gris ut av bilvinduet, og folk forsvant. Det virket hver gang, sier Rasmussen, og sier han selv vil henge opp syltelabbene og gjøre opptak fra en grisebinge hvis ikke byrådet tar forslaget hans til følge.

NTB

KLEPPE: Demokratenes leder Vidar Kleppe synes ikke fredagsbønn hører hjemme på Torgallmenningen.