Skal ikke halshugges

Den libanesisk-amerikanske soldaten og gisselet Wassef Ali Hassoun (24) er ikke halshugget, men gjemt på et «trygt sted».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er meldingen fra den militante islamske gruppa «Islamic Response» til den arabiske tv-kanalen Al Jazeera. Hvor den 24-årige soldaten holdes hemmelig.

Løslat fanger

Den militante gruppa sier at de ikke halshugget Hassoun fordi han har lovet dem at han aldri mer skal jobbe for den amerikanske hæren.

Talsmenn for det amerikanske militæret har foreløpig ikke noe nytt å melde om Hassoun.

- Vi vil ikke kommentere Al Jazeeras opplysninger, sier TV Johnson, ifølge den arabiske tv-kanalen.

Den 27. juni viste Al Jazeera videoen av gisselet Wassef Ali Hassoun. Han hadde bind for øynene og en av gisseltakerne holdt et sverd like over hodet til den libanesisk-amerikanske 24-åringen. I en uttalelse sa gisseltakerne at Hassoun vil bli drept hvis ikke USA løslater alle irakere i «okkupasjon-fengslene».

Familie lettet

- Dette er en stor lettelse for oss, sier Hassouns bror Sami Hassoun per telefon fra den nord-libanesiske byen Tripoli. Wassef Ali Hassoun er utdannet lastebilsjåfør, men har jobbet som oversetter i Irak. Hassoun snakker arabisk, fransk og engelsk, hvilket er vanlig for Libanons innbyggere.

De militante gruppene i Irak har flere ganger kidnappet utenlandske muslimske personer i Irak. Nettopp dette har opprørt mange muslimer verden over, inkludert andre bevæpnede grupper. Inntil nå har alle muslimske gisler i Irak sluppet fri - uskadd.

Amerikanere drept

I morgentimene i dag er to amerikanske soldater blitt drept i Irak, opplyser den amerikanske hæren. Soldatene ble drept i ulike hendelser i Al Anbar-provinsen vet for Bagdad. En tredje soldat døde også i dag, etter skadene han pådro seg i en operasjon i går.

<B>SPARES: Wassef Ali Hassoun skal ha lovet å ikke returnere til sin avdeling.