- Skal ikke legge snubletråder

Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) lover å legge fram et statsbudsjett som ikke lager vansker for den nye borgerlige regjeringen.

PÅGANGSMOT:Finansminister Sigbjørn Johnsen sier at statsbudsjettet for 2014 blir et budsjett basert på verdiene til den sittende regjeringa. Her er han avfotografert på vei til valgvake hos AP i går, sammen med kona Helle Birgit Laier Johnsen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
PÅGANGSMOT:Finansminister Sigbjørn Johnsen sier at statsbudsjettet for 2014 blir et budsjett basert på verdiene til den sittende regjeringa. Her er han avfotografert på vei til valgvake hos AP i går, sammen med kona Helle Birgit Laier Johnsen. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Johnsen kom gående forbi statsministerboligen på vei til jobb i Finansdepartementet like før klokka 8 mandag morgen.

- Vi har vært på valgvake i natt og jeg er selvfølgelig skuffet, men nå skal vi på jobb og jobbe videre med pågangsmot. Vi skal legge fram et budsjett som vi kan styre, sier Johnsen til NTB.

Han lover at det ikke blir lagt noen snubletråder for den nye regjeringen.

- Vi er fortsatt i regjering fram til statsministeren søker avskjed, og vårt budsjett for 2014 blir et godt budsjett basert på de verdiene vi står på, understreker han.

Johnsen håper og tror den nye regjeringen kommer til å holde seg innenfor handlingsregelen.

- Det vil tiden vil vise. Jeg har merket meg at de har sagt at de vil holde seg innenfor handlingsregelen, sier finansministeren. (NTB)