- Skal ikke skje

Lørdag omkom en familiefar i 40-åra i en alpinulykke i Ål kommune. Ordfører kaller hendelsen en tragedie, og sier at de pårørende har blitt ivaretatt av kriseteam.

DØDSULYKKE: Mannen som ble funnet død i skianlegget i Ål lørdag, var far til en av deltakerne på alpinfestivalen som ble avholdt i helgen. Illustrasjonsfoto: Sigmund Krøvel-Velle / Samfoto
DØDSULYKKE: Mannen som ble funnet død i skianlegget i Ål lørdag, var far til en av deltakerne på alpinfestivalen som ble avholdt i helgen. Illustrasjonsfoto: Sigmund Krøvel-Velle / Samfoto Vis mer
Publisert

Lørdag ettermiddag ble det iverksatt en leteaksjon etter en mann i 40-åra i Ål skianlegg, etter at han ikke kom tilbake etter en tur. Et par timer seinere ble mannen funnet omkommet nedenfor en skrent.

Det ble denne helga arrangert en alpinfestival for barn i Ål skianlegg. Mannen som omkom, var far til en av deltakerne på festivalen, ifølge Hallingdølen.

Alpinklubben bekrefter dette på sin Facebook-side.

- Dette er en trist og tragisk hendelse som ikke skal skje. Men når det først skjer, er det godt å vite at man har et støtteapparat som fungerer, sier ordfører i Ål kommune, Solveig Vestenfor, til Dagbladet.

- Ble godt ivaretatt

De pårørende og resten av alpinklubben ble ivaretatt på stedet av helsepersonell, arrangørene, Røde Kors og kriseteam fra kommunen, opplyser Vestenfor.

- Tilbakemeldinger fra klubben den omkomne tilhørte, er at de ble godt ivaretatt i den forferdelig triste situasjonen som har oppstått, sier hun.

Alpinklubben den omkomne var knyttet til, sier til Dagbladet at de ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Mannen hadde ikke lokal tilhørighet til Ål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer