Billigere SFO for lavinntektsfamilier

- Skal ikke være inntekt som avgjør

Regjeringen setter av 158 millioner kroner i neste års statsbudsjett for billigere og gratis SFO til barn fra familier med lav inntekt.

BILLIGERE FOR DEM MED MINST: Regjeringen med Kunnskapsminister Guri Melby (V)i spissen, utvider ordningen med rimeligere SFO for de med de minste inntektene. Foto: Christian Roth Christensen
BILLIGERE FOR DEM MED MINST: Regjeringen med Kunnskapsminister Guri Melby (V)i spissen, utvider ordningen med rimeligere SFO for de med de minste inntektene. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statsbudsjettet for neste år legges fram om ei drøy uke, men alt nå varsler kunnskaps- og integreringsminister og påtroppende Venstre-leder, Guri Melby en av nysatsingene.

Regjeringen legger 157, 7 millioner kroner på bordet for Skolefritidsordning (SFO) for barn fra familier med lav inntekt.

- SFO og Aks har blitt en viktig arena for integrering. For veldig mange barn er det der man møter vennene sine etter skoletid, og deltar på fritidsaktiviteter. Å ikke kunne gå på SFO fordi foreldrene dine ikke har råd til å betale, kan være en stort tap for det enkelte barn, sier Melby, som slår fast:

- Det er viktig å sikre at alle har muligheten. Selv om det er et valgfritt tilbud, skal det ikke være inntekten som avgjør om man bruker det eller ikke.

Utvider ordning

Skolefritidsordningen (SFO) eller Aktivitetsskolen (Aks), som tilbudet heter i Oslo, ble fra i høst billigere for mange foreldre da regjeringen innførte et tak. Foreldrebetalingen skal nå maks utgjøre 6 prosent av den samla inntekten til en husholdning per barn på 1. og 1. trinn. Fra neste år skal flere trinn inkluderes:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer