- Skal jeg dømmes uten å vite hva jeg blir dømt for?

Tolken oversatte nesten ikke noe av det som blir sagt.

PÅ PLASS I RETTEN:  Her forlater Tjostolv Moland (28) og Joshua French (27) fengselet i Kisangani på vei til retten. Foto: Espen Røst
PÅ PLASS I RETTEN: Her forlater Tjostolv Moland (28) og Joshua French (27) fengselet i Kisangani på vei til retten. Foto: Espen Røst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Retten er nå ferdig for dagen. Slik var rettsdagen i Kongo, minutt for minutt.

15. 50 Nordmennenes forsvarer fikk med dette siste ordet. Rettsaken avsluttes for dagen. Den fortsetter torsdag klokken 9.00.

15.47 - Legg merke til at vitnene aldri har avlagt noen ed før de uttaler seg. Representantene for sjåførforbundet har aldri framvist noe bevis på at han er den han sier han er. Heller ikke personen som både har opptråde som far og bror til avdøde har bevist dette før han har søkt erstatning, sier nordmennenes forsvarer. Loven sier at de tiltalte skal ha oversetter. Har de det? Nei. Og loven sier at vitnene skal avlegge en ed. Gjorde de det? Nei. Derfor kan ikke bevisene som baserer seg på dette gjelde i retten, sier han. 15. 41 Aktoratet humrer over uttalelsen fra de etterlattes advokat. Han sier at han liker at de sivile partenes advokater sier det samme som aktoratet.

15. 37 Advokaten til de ettelatte har ordet. Kan kritiserer Kibambe for at han hang seg opp i at navnet til avdøde var feilformulert. Fornavnet og etternavnet var byttet om i obduksjonsrapporten. - Det er ingen grunn til å kritiserer det medisinske arbeidet som er gjort etter drapet, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer