Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Skal jeg møte Spice Girls?

LARVIK (Dagbladet): Marte (9) gråt nesten av glede da hun i går fikk høre at hun får møte Spice-jentene. - Skal ... jeg...? spurte hun, som også har laget egne figurer av jentene. Marte er en av mange tusen norske Spice Girls-fans som har vært med i Dagbladets konkurranse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men Marte fikk ikke vite noe før i går formiddag. Da troppet Dagbladet uventet opp midt i "blokkfløytetimen" i klasse 4 A ved Nanset barneskole i Larvik. Og da ble det helt stille i klassen.

Stivnet

- Er det noen som kjenner til Spice Girls her? spurte vi.

Alle de 27 elevene i klassen rekker opp hånda.

- Er det noen som liker Spice Girls her?

Alle jentene rekker opp hånda. Guttene har falt av. De liker Kiss.

- Er det noen som har vært med i en konkurranse om Spice Girls her? Fortsatt er det mange jenter som har hånda oppe.

- Er det noen som er med i en Spice Girls-konkurranse akkurat nå?

Noen jenter har fortsatt hendene oppe, deriblant ei søt, lyshåret, småbeskjeden jente på første rad i klasserommet.

- Jeg er med i en konkurranse ... i Dagbladet der du kan vinne en tur til Spania ... og der du kan få møte dem...

- Da har vi en overraskelse til deg...

- ?

- Du, Marte, er den som skal få møte Spice Girls!

Marte stivner, leppene går som en berg- og dalbane. Hun vet ikke hvordan hun skal takle dette, men greier å stotre fram:

- Skal j...eg?

Et bekreftende nikk -- og stillheten blir brutt av en jublende klasse. Men det var svært godt at mamma akkurat da kom inn og ga jenta si en go'-klem. For tårene var ikke langt unna.

- Du visste det, du! sier Marte til mamma Ingvild Vesterhus - og stråler som en ekte Spice - full av "girl power".

Mamma fikk vite det hele torsdag kveld. Hun reagerte med å slå hjul, ta stiften og gå ned i spagaten omtrent samtidig. I hvert fall hørtes det slik ut i telefonen. For det var et langt og høyt hyyyyl.

Sjarmerende kort

Martes venninner, Linn Winther Berge og Siv Ekren, var i likhet med resten av klassen misunnelige på Marte som får møte Spice Girls i Granada i Spania - og får overlevere dobbelplatina til krydderjentene på vegne av det norske folk. Spice Girls skal selvsagt også få figurene som Marte har laget. Sammen med figurene skrev Marte dette sjarmerende kortet til Dagbladet:

"Jeg vil gjerne gi disse fine figurene til Spice Girls, og da må jeg jo få møte dem! og jeg har en ugift onkel på 26 som jeg vil ha med. Hvis en Spice Girl forelsker seg i ham, kommer de sikert oftere til Norge! Dessuten liker jeg dem godt! Hilsen Marte 9 år".

Marte måtte bare vinne.

Plass i kofferten?

- Jeg vet ikke hvor lenge jeg har likt Spice Girls. Jeg har ikke telt dagene... Men det er noen år, forteller Marte mellom gratulasjoner, klemmer, og hemmelighetsfulle hviskinger med venninnene. Da spiller det mindre rolle at det faktisk bare er ett år siden Spice Girls ga ut sin første plate.

- Jeg tenkte også at jeg skulle være med i konkurransen, men jeg kunne ikke. Bestemora mi har bursdag den helga, skjønner du, forklarer Linn. Men hun var med og laget en av Martes figurer, så hun er jo liksom litt med til Granada hun også.

- Kanskje du kan gjemme oss i kofferten? spør Linn og Siv - og de andre jentene i klassen. Og ler.

Tar ingen sjanser

Jentene har gjort det til sin spesialitet å terge guttene i klassen. Marte og Linn har til og med låst inn klassekameraten Anders Martin og Lars i B-klassen på et rom der de var nødt til å høre på Spice Girls mens de selv danset.

Her er frontene klare - og meningene sterke: Jentene liker Spice Girls, mens gutta liker Kiss.

- Kiss er no' dritt! Kiss er no' dritt! roper jentene, mens de viser oss - visst nok både sjeldne og vanlige - bilder av Spice-jentene. Og fortsetter:

- Spice Girls er best! Spice Girl er best!

Søndag 5. oktober går Martes drøm i oppfyllelse. Da starter turen til Granada og Spania og det store møtet med Spice Girls.

- Men blir din "onkel på 26" med for å sjekke opp Spice Girls?

- Nei, jeg tror det må bli mamma, sier Marte.

Hun tar ingen sjanser.

GERI fra Spice Girls skal møte Marte.
HURRA! Marte (9) fra Larvik (i rød genser) får møte Spice Girls! -Jeg skal ...møte Spice Girls? Spurte hun, som først fikk berg-og-dal-bane-lepper, men som etterpå strålte om kapp med klassekameratene.