Skal kartlegge alibi

Norsk politi vil først kartlegge danskens bevegelser før de konkret går inn på de tre andre drapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLBORG/OSLO (Dagbladet.no): Ved 10-tida i formiddag landet etterforskerne fra Rogaland politidistrikt og Kripos i Ålborg. De har nå startet avhørene av dansken (41) som er siktet for drapet på Gunn Merete Lode i Bryne.

- Når det gjelder de tre andre drapene, skal vi i denne omgang bare kartlegge danskens bevegelser i Norge - nærmest en form for alibisjekk, sier Kripos-etterforsker Asbjørn Hansen til Dagbladet.no.

Sjekker alibi

Det vil si at etterforskningsteamet ikke i utgangspunktet har planlagt å detaljavhøre ham om drapene på Birgitte Tengs, Trude Espås, og Tina Jørgensen under dagens og morgendagens avhør.

Etterforskerne hadde heller ikke med seg mye bagasje - noe som tilsier at det i utgangspunktet ikke vil bli gjort en grundig gjennomgang av det omfattende etterforskningsmaterialet som foreligger i de fire drapssakene. Ved siden av hver sin håndveske og ryggsekk, hadde den ene etterforskeren i fra Stavanger med seg en lang rull som trolig inneholder en plansje over viktige funn etter drapet på Gunn Merete Lode.

- Vi tar sikte på å bli i Ålborg i allefall til i morgen, sier Hansen.

Pressekonferanse

Kripos-nestor Asbjørn Hansen leder den norske politidelegasjonen som består av Jon André Nilsen, også fra Kripos, og Jan Ove Lunde, Jan Kåre Dahl, og Karsten Monsen fra Rogaland politidistrikt.

Hansen var utrykningsleder på Espås-drapet i Geiranger, mens Lunde var etterforskningsleder på Bryne-drapet. Karsten Monsen er politiadvokat i Rogaland, og det kan spekuleres i om hans tilstedeværelse er et smart trekk fra politiets side. Han vil kunne ta en påtalemessig avgjørelse på stedet - skulle opplysninger framkomme under avhøret som gjør det mulig å utvide siktelsen mot den 41 år gamle dansken.

Monsen har antydet at delegasjonen vil gi sin første pressekonferanse ved 15.30-tida i ettermiddag.

På flyplassen ble de møtt av den danske etterforskningslederen Bent Nørgaard, som håndterer etterforskningen av de to voldtektssakene 41-åringen er tiltalt for i Danmark.

SJEKKER ALIBI: Norske politietterforskere har i dag startet avhørene av 41-åringen i Ålborg som er siktet for drapet på Gunn Merete Lode. De vil også starte kartleggingen av hans bevegelser i tidrommet rundt drapene på Trude Espås (t.v.), Tina Jørgensen (to f.h.) og Birgitte Tengs (t.h.).