Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skal kjemisk kastrereres

Barnedrapsmann Geir Hårstad (40) skal ifølge Adresseavisen gjennomgå en frivillig hormonbehandling for å dempe seksualdriften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er første gang i Norge at det gis slik hormonbehandling for å dempe seksualdriften hos overgripere. Tre innsatte i Trondheim fengsel har frivillig gått med på å bli med på prosjektet, melder Adressa.no. Etter det avisa kjenner til er Hårstad en av disse mennene.

Geir Hårstad ble i april dømt til 21 års forvaring for å ha kvalt og misbrukt stedatteren på 11 år. I 1987 drepte han samboren sin etter at hun hadde avvist hans tilnærmelser.

- Jeg skjønner at jeg må gjennom en behandling for å finne ut hva problemet mitt er, sa Hårstad etter at han ble dømt.

Mister sexlysten

Behandlingen fører til at man mister muligheten og interessen for sex. Behandlingsopplegget er todelt. Psykolog Jim Aage Nøttestad skal ha timeslange terapisamtaler med hver enkelt hver uke i fengselet. I løpet av høsten skal deltakerne få medikamentet Androcur, som reduserer produksjonen av testosteron i kroppen.

- De er motiverte og villige til å gå i seg selv, for å skjønne hva som fører til at de begår overgrep. Slik kan de få kontroll over seg selv og unngå tilbakefall, sier Nøttestad.

Sedelighetsdømte fra hele Norge kan søke om å delta i behandlingsprosjekt. En mann i 30-årene fra Østlandet som er dømt for seksuelle overgrep på tre mindreårige har fått overføring til Trondheim fengsel for å få behandling.

<B>MENER HAN FORTJENER STRAFFEN:</B> Selv mener Geir Hårstad at straffen på 21 års forvaring er fortjent. - Jeg får se om jeg fortjener å slippe ut, sa han <A HREF=http://www.dagbladet.no/nyheter/2003/03/30/365258.html>tidligere i år.