Skal kjempe for arven

Avdøde Jan Stenbecks hemmelige fem år gamle sønn kan gå glipp av milliarder. Nå sier imidlertid advokaten at han skal kjempe for gutten - også i retten om han må.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Jan Stenbecks mor, Märtha, døde i 1992, hadde hun allerede skrevet et testamente som omhandlet aksjene i investeringsselskapene Kinnevik og Invik. Aftonbladet skrev i går at i følge testamentet skulle aksjene tilfalle sønnens fire barn fra ekteskapet.

Felix (5) kan i verste fall sitte igjen med en åttendel av Stenbecks private formue - som skal være på flere hundre millioner kroner.

- Kan bli rettssak

Expressen skriver i dag at advokat Per Gratte kommer til å kjempe for lille Felix.

- Jeg er overbevist om at dette kan løses på en måte som både min klient og resten av Stenbeck-familien vil bli fornøyd med. Jan Stenbeck har tatt sitt ansvar, og jeg er sikker på at arvingene kommer til å gjøre det samme, sier guttens advokat.

Gratte utelukker ikke at han kommer til å dra saken inn i rettssalen, dersom han ikke kommer til enighet med Stenbeck-familien.

Felix først?

Felix kan uansett få arven mye tidligere enn sine halvsøsken, mener en advokat med arvestridserfaring.

- Dersom Jan Stenbeck fortsatt er å karakterisere som gift og det ikke finnes noe testamente som fratar de etterlevende retten til arv, tilfaller arven kona. Og da er det bare barn utenom ekteskapet som får utbetalt arven med en gang, sier advokat Claude Zacharias til Expressen.

Stenbeck og hans kone Merrill søkte i 1999 om skilsmisse, men den skal ikke ha trådt i kraft.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer