Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skal kjøpe eiendom for en milliard kroner

Gro K. Boge i DNB Næringseiendom skal hente en milliard til eiendomsfond.

Gro Boge: Ønsker å hente en milliard kroner til eiendomsfond. Foto: Eivind Yggeseth
Gro Boge: Ønsker å hente en milliard kroner til eiendomsfond. Foto: Eivind Yggeseth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Vi vurderer interessen for eiendom som god både i Norge og internasjonalt. Hos enkelte internasjonale investorer merker vi nå noe mer usikkerhet i forhold til det norske markedet, basert på lav oljepris og den videre utvikling i norsk økonomi. Dermed blir holdningen noe mer avventende, men det generelle bildet er god interesse for eiendom i Norge og Sverige, sier adm. direktør i DNB Næringseiendom, Gro K. Boge, til Finansavisen.

Jakter en milliard kroner Hun administrerer fondet DNB Scandinavian Property Fund som nå er i markedet for å hente en milliard kroner i ny egenkapital, hvilket vil føre det ubelånte fondet opp i syv milliarder kroner i kapital.

Ifølge Finansavisen legges det opp til en fordeling med cirka 0,4 milliarder fra norske investorer og resten fra internasjonale. Den norske tegningen forventes å bli avsluttet i første halvår, mens det tar lengre tid med utenlandske kunder. Her forventes det å avslutte emisjonen i andre halvår.

- Vi vurderer om det skal gjøre ytterligere en emisjon i Norge senere i år, sier Boge til Finansavisen.

Pensjonskasser og livselskaper I dag eies fondet 47 prosent av DNB Livsforsikring, 39 prosent eies av norske investorer, mens utenlandske eier de resterende 14 prosentene. Eierne er i all hovedsak pensjonskasser og livselskaper i Nord-Europa.

Selskapet har som mandat å ha minst 60 prosent av kapitalen plassert i Norge, og maksimalt 40 prosent i Sverige, men så langt er Norge nær sagt enerådende markedet med 93 prosent.

Eiendomsporteføljen består av 11 eiendommer, med 93 prosent av verdiene i Norge og syv prosent i Sverige. Kontor står for 68 prosent, handelsareal 18 prosent og hotell 10 prosent. 

Flere nyheter
- Bivirkningene i boligmarkedet kan bli kraftige
Sjeføkonom om boligboble: - Vi utelukker det ikke
Spår boligprisene opp 22 prosent i Oslo