Skal knuse kriminelle

Målet er å knuse de kriminelle, sier nytilsatt politimester i Oslo, Anstein Gjengedal, etter at erfarne politifolk i går uttalte at de frykter for sine liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De refset politiledelsens strategi for å bekjempe tunge kriminelle.

- Ledelsen skal samarbeide med våre dyktigste menn på dette feltet for å finne gode løsninger for å bekjempe den tunge kriminaliteten, sier Gjengedal.

Politimesteren ønsker å bruke kritikken konstruktivt.

- Målet er å knuse de kriminelle. Jeg var ikke på forhånd kjent med noen intern krangel om dette, men jeg håper at vi kan samarbeide om de riktigste løsningene, sier Gjengedal.

- Må beskyttes

Gjengedal er kjent med at politifolkene som jobber tett mot det kriminelle miljøet, har en tøff jobb.

- Å beskytte tjenestefolkene mine har høyeste prioritet. Jeg er ikke sikker på om etterforskerne blir bedre beskyttet ved å jobbe i en fast gruppe, men dette er ting som vi må diskutere internt på politihuset. Én ting er sikkert: Vi kan ikke sette ned en ny gruppe for hver straffbare handling som skjer, sier Anstein Gjengedal. Han håper på en åpen dialog med kritikerne.

- Jeg ønsker at folk skal komme til meg med forslag til ting vi kan gjøre bedre, sier politimesteren.

Positivt

- De ansatte ser fram til å diskutere alternative strategier mot organisert kriminalitet på en fordomsfri måte, uten at det går prestisje i saken, sier tillitsmann ved Oslo politidistrikt, Arne Jørgen Olafsen, til Dagbladet. Han oppfordrer politifolkene til å diskutere dette i interne kanaler og ikke i avisene.

- Vi tror at det kan bli et bra samarbeid med den nye politimesteren. Håpet er å unngå at politiske beslutninger ukritisk blir trædd ned over organisasjonen. I denne sammenhengen kan det nye Politidirektoratet bli en avlastende institusjon, sier Olafsen.

<B>SAMARBEID:</B> - Vi må samarbeide om de beste strategiene mot organisert kriminalitet. Jeg er åpen for gode forslag, sier politimester ved oslo politidistrikt, Anstein Gjengedal.