Skal Kristin unngå at Carl I. griper klubba, må hun styre unna alle disse fy-ordene

Når Stortingets visepresident Carl I. Hagen hører ord som «dustete», «sludder», «tilslaskede» og «humbug», slår han med klubba.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kanskje ikke så rart at Stortingets debatter utløser flere gjesp enn skarpe replikkvekslinger.

En stortingsrepresentant kan i teorien tillate seg å si de verste ting fra Stortingets talerstol uten å risikere straffeforfølgning.

Men streng indre justis har skapt en - etter manges mening - svært blodfattig parlamentarisk sedvane. En opphisset opposisjonspolitiker kan for eksempel ikke tillate seg å karakterisere regjeringens politikk som «landeveisrøveri og humbug» uten å bli klubbet ned av visepresident Carl I. Hagen.

Hagen frykter pinlige forsnakkelser fra Stortingets talerstol. 

Derfor har han delt ut et A4-ark til hver enkelt Frp-representant med eksempler på typisk uparlamentariske ord og uttrykk.

-  Nyttig redskap

Frp-formann Hagen vil ikke ha så mye prat om saken. Han sier lista ble utarbeidet av Stortingets sekretariat for noen år siden, og at han syntes det var lurt å gi sine partifeller et innblikk i hva de burde unngå å si fra Stortingets talerstol.

-  Dette er ikke min liste. Langt derifra. Men uerfarne representanter kan ha nytte av å vite hvor grensen går, sier Hagen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer