- Skal krysse Sahara på ski

Eirik Johnsen (21) fra Arendal er snart ferdig med en 500 kilometer lang skitur langs Danmarks strender. Neste år venter Sahara.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Dette er bare en treningstur. Neste vinter skal jeg krysse Sahara. Det blir 3000 kilometer på ski. Det tror jeg ingen har gjort før meg, sier Eirik.

Han hadde akkurat avsluttet gårsdagens etappe da Dagbladet tok kontakt. Han hadde da kommet til Blokhus på den danske nordvestkysten.

-  Det glir ikke akkurat godt på dette føret. Og det gjør noe sinnssykt vondt i høyrebeinet, sier han.

Agderposten skrev i går om skadeforfulgte Eirik. I løpet av sandferden har han fått kraftige blemmer på føttene. I tillegg har han pådratt seg en senebetennelse og et overbelastet høyrekne.

-  Stranda er så skeiv at jeg aldri får strekt ut høyrebeinet skikkelig, sier han og ler.

Han måtte legge inne to ekstra hviledager på grunn av skadene. I tillegg har han fått giktmedisiner som skal lindre de verste smertene.

Eirik skal ligge i hardtrening opp og ned langs Danmarks strender helt til han føler seg klar for langtur over Sahara.

<strong><b> DÅRLIG GLID:</strong> </b>-  Det glir ikke akkurat godt på dette føret. Og det gjør noe sinnssykt vondt i høyrebeinet, sier Eirik Johnsen på trening i Danmark. Foto: Florian Rausch
DÅRLIG GLID: - Det glir ikke akkurat godt på dette føret. Og det gjør noe sinnssykt vondt i høyrebeinet, sier Eirik Johnsen på trening i Danmark. Foto: Florian Rausch Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer