Skal kvinner kvoteres til kommunestyret?

Det vil Regjeringen vurdere. Hva mener du?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo har høyest kvinneandel i bystyret etter valget, men i Vest-Agder er ståa betydelig verre. Fylket er det i landet med lavest kvinneandel i kommunestyrene.

Les alt om kommunevalget

Det er dobbelt så mange menn som kvinner i kommunestyrene i de 15 kommunene i Vest-Agder. Bare 33,5 prosent av representantene er kvinner, mens 66,5 prosent er menn.

Det kommer fram av en oversikt Likestillings- og diskrimineringsombudet har utarbeidet etter kommune- og fylkestingsvalget.

Til sammenligning har Oslo en kvinneandel på 45,8 prosent - nær halvparten av representantene i bystyret er kvinner. Det var en framgang på hele 8,5 prosentpoeng sammenlignet med valget for fire år siden.

Les om Kristin (17) som ble valgt inn

Sirdal i Vest-Agder har bare 10,5 prosent kvinner og er den kommunen som ender nederst på den lite flatterende listen. I andre enden ligger Etnedal i Oppland, hvor to tredjedeler - 66,7 prosent - av representantene er kvinner.Svak framgang Kvinner utgjør totalt 37,4 prosent av landets nyvalgte kommunestyrerepresentanter. Det er en økning på 1,9 prosentpoeng fra forrige lokalvalg i 2003.

Ombudet tar forbehold om at tallene kan bli noe endret på grunn av problemene med opptelling i rundt 50 kommuner. Tendensen er likevel klar, mener likestillingsombudet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer