TROSSER MARKEDSUROEN: Ole André Knutli og Kristian Storvoll vil hente tre millioner til en ny tradingplattform for kryptovaluta. Foto: NTB Scanpix.
TROSSER MARKEDSUROEN: Ole André Knutli og Kristian Storvoll vil hente tre millioner til en ny tradingplattform for kryptovaluta. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Skal lage krypto­valutaens Finn.no

Til tross for priskollaps, Bitruption vil hente penger til en ny handelsplattform for kryptovaluta.

(Finansavisen): Sikkerhetssvakheter i kryptomarkedet gjør at nye selskaper øyner nye muligheter. Norske Bitruption tilrettelegger for sikkert kjøp og salg av kryptovaluta mellom privatpersoner, tilsvarende Finn.no.

- Enten du vil kjøpe eller selge, vil du gjennom plattformen kunne handle direkte med andre kjøpere og selgere, sier Ole André Knutli, gründer i Bitruption, til Finansavisen.

Ole André Knutli og Kristian Storvoll står bak selskapet Bitruption, som utvikler plattformen som skal legitimere kryptokjøp mellom tradere. Ifølge gründerne, er det i dag for lite sikkerhet rundt hvem motparten du handler med er, derfor kobler de person opp mot en bankkonto og identitet som tilkjennegjør brukeren. Fra kjøpet opprettes til pengene er inne på konto hos selger, oppbevares kryptovalutaen midlertidig hos selskapet frem til begge parter bekrefter handelen, skriver avisen.

Nå skal selskapet hente tre millioner kroner i en emisjon. Pengene skal brukes til to års drift, infrastruktur, økt datakapasitet og sikkerhet.

Bitruption tjener penger på samme modell som de fleste kryptoplattformene, en såkalt maker-taker-modell. Det vil si at de tar en kommisjon på transaksjoner og midlertidig oppbevaring av valutaene, skriver avisen.

Planen er å lansere i Norge først, med målsetning om å kapre 10.000 brukere det første driftsåret, og 200.000 internasjonale brukere innen utgangen av andre driftsår. I dag er selskapet på demo-nivå og første runde testing. Lansering er satt til mellom et halvt til ett år frem i tid.

Selskapet håndterer kun krypto, ikke fiat-penger, noe som ifølge gründerne gjør global skalering raskere og enklere.

- Basert på analyser av handelsdata fra flere plattformer, forventes hver handel i gjennomsnitt å generere 70 kroner i inntekter til selskapet, sier Storvoll til avisen.

- På et aggregert nivå forventer vi inntekter i størrelsesorden 11 til 15 millioner kroner andre driftsår.

Andre økonominyheter:

Marit Bjørgens tidligere trener blir banksjef
Syk 85-åring får ikke ut pengene
Solgte hyttetomter for 100 millioner