Skal løse helsekrisa på to år

Statsminister Jens Stoltenberg gir regjeringen to år på å rydde opp i sykehusøkonomien. Stoltenberg tar også til orde for en døgnåpen offentlig sektor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Skrytelista til Jens

Det er blant løftene statsministeren gir det norske folk i talen han holder på Bergen Arbeiderpartis representantskapsmøte i kveld. Der skal Stoltenberg legge fram planene for regjeringens arbeid fram mot stortingsvalget. Talen er et svar på kritikken om regjeringens manglende visjoner og politiske mål, får Dagbladet bekreftet.

Etterlysning

Etter at Stoltenberg-regjeringen tiltrådte i mars, har både opposisjonen på Stortinget og en rekke aviskommentatorer etterlyst Stoltenbergs politiske prosjekt og vimpel. Revidert nasjonalbudsjett ble stemplet som visjonsløs administrasjon.

Også partifeller har etterlyst Stoltenbergs visjoner. Da Statoil-striden toppet seg i forrige uke, uttrykte Ap-kilder usikkerhet om retningen Ap tar med Stoltenberg som frontfigur.

I kveld skal altså Stoltenberg trekke de ideologiske linjene og stake ut kursen for sin regjering.

- I talen vil Stoltenberg trekke linjene fra gårsdagens sosialdemokrati inn i framtida. Det blir en ideologisk preget tale, sier en regjeringskilde til Dagbladet.

Modernisering

Talen blir en utdyping av regjeringserklæringen og en bred gjennomgang av Stoltenberg-regjeringens arbeid med å fornye og modernisere velferdsstaten, får Dagbladet opplyst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.