Demonstrasjoner i Fredrikstad og Moss lørdag

Skal møte nynazistene med allsang, såpebobler og klovneneser

- Vi skal gjøre det ubehagelig å være nazist.

UANMELDT: I fjor dukket Den nordiske motstandsbevegelsen plutselig opp i Kristiansand, etter å ha fått avslag på å demonstrere i Fredrikstad. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
UANMELDT: I fjor dukket Den nordiske motstandsbevegelsen plutselig opp i Kristiansand, etter å ha fått avslag på å demonstrere i Fredrikstad. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- De skaper utrygghet. Da må noen sørge for å spre glede og trygghet, sier Rune Boutroue Bekkhus (41) til Dagbladet.

Bekkhus representerer gruppa «Felles front mot nazisme i Moss». Selv er han Rødt-politiker, men gruppa beskrives som en bred, partipolitisk nøytral og ikke-voldelig mobilisering foran den varslede demonstrasjonen i byen lørdag, i regi av den nynazistiske organisasjonen Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM).

Det var Fredriksstad Blad som først meldte at DNM har fått myndighetenes tillatelse til å holde det de selv kaller torgmøter i Fredrikstad og Moss, henholdsvis klokka 10 og 13. Nynazistene er imidlertid pålagt restriksjoner mot å bære skjold og hjelmer, samt bruke mikrofon/megafon. De får heller ikke marsjere gjennom byene med sine karakteristiske faner.

- Vil informere

Bekkhus' Facebook-side «Snu ryggen til nazistene» oppfordrer folk til å svare nazistene med allsang, og gjerne ta med såpebobler, morsomme hatter, klovnenese og «alt som får deg til å tenke regnbue» - sistnevne med klar adresse til DNMs hovedparole gjennom en årrekke, «Knus homolobbyen!».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer