Skal møte på ambassaden

Ali Roberto Kholgh Mozaffar skal i dag personlig møte opp på den norske ambassaden i Teheran, ifølge chargé d'affaires Carl Wibye.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvem snakker sant og hvem lyver i Ali-saken? Har Ali Roberto Kholgh Mozaffar truffet sine foreldre i Teheran, eller har han det ikke?

Statsminister Kjell Magne Bondevik stiller seg fullt og helt bak sin justisminister i Ali-saken. Bondevik har hele tida blitt informert, og hadde ingen innvendinger mot at pågripelsen skulle skje lørdag.

- Mye tyder på at Stålsett ikke har satt seg inn i saken. Slik kommenterer statsminister Kjell Magne Bondevik biskop Gunnar Stålsetts kraftige angrep på regjeringen de siste dagene.

- Ikke arrestert

Chargé d'affaires Carl Wibye ved den norske ambassaden i Teheran sier til Dagbladet at de var i kontakt med Ali ved 12-tida norsk tid i går.

- Jeg spurte om han var blitt arrestert. Han sa nei, sier Wibye.

- Har han møtt sin familie?

- Det er det vanskeligste spørsmålet å få. Til tross for henvendelser pr. telefon, brev og telegram har vi ikke kommet i kontakt med familien. Vi vet rett og slett ikke om det er familien vi snakker med. Personene vi kontakter sier de ikke kjenner til Ali, svarer Wibye.

- Er familien i Iran?

- Det er vi ikke sikre på.

Wibye opplyser at Ali personlig skal møte opp på ambassaden i dag for å hente penger som er sendt til ham fra Norge.

- Vi vet ikke hva han skal bruke pengene til. Vi er bare spurt om å hjelpe til med overføringen, sier Wibye.

Ali ble transportert til den internasjonale flyplassen i Teheran av to polititjenestemenn og en lege. De sa farvel til 17-åringen på flyplassen. Med seg ut av området fikk Ali med seg 1000 kroner og 108 dollar.

Rettssak?

Ifølge verge Angelika Gutsch-van der Bijl skal pengene brukes til en forestående rettssak som venter Ali i Iran. Hvilken tiltale som danner grunnlaget for rettssaken, er ikke dokumentert for Dagbladet. Men ifølge Alis verge er det Alis konvertering til kristendommen, samt hans flukt til Vesten, som rettslig vil bli forfulgt.

Dette er ikke opplysninger som den norske ambassaden kjenner til.
- Alis psykiske tilstand er blitt kraftig forverret siden han ble sendt ut, sier Angelika Gutsch-van der Bijl.

FORVERRET: Alis psykiske helse er blitt verre, sier Angelika Gutsch-van der Bijl.