Skal møte Steensnæs

Initiativtaker til organisasjonen Strømforbrukerne, Per Christian Gillebo, er nå invitert til et møte med olje- og energiminister Einar Steensnæs for å diskutere videre løsninger i kraftkrisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I møtet vil Gillebo ha mye på hjertet. Han mener regjeringen og strømprodusentene har gjort en dårlig jobb.

- De har oppfordret folk til å spare, mange har investert i sparetiltak og skrudd ned varme og lys. Nå blir de straffet med priser som slår rekord etter rekord, samtidig som staten håver inn milliarder. Gi pengene tilbake til folk. Datamaskinen min er full av e-post fra folk som er fortvilte og redde. Mange ber meg desperat om hjelp. En hjelp regjeringen nå må komme folk i møte med, mener han.

Det er foreløpig ikke satt noen dato for møtet.

Strømmer til

Antall medlemmer i Strømforbrukerne har bortimot eksplodert de siste dagene. I går kveld sto telleverket på 22690 nye medlemmer, og nettet brøt sammen. På det meste skal de ha fått ett nytt medlem hvert sekund.

- Dette er bare medlemmer som har meldt seg på nettet. De som har sendt oss faks og ringt oss på telefonen, er ikke tatt med. Vi har ikke hatt tid til å telle.

I går var organisasjonens nettside nede i en lang periode fordi pågangen var så enorm.

- Jeg blir litt småskjelven når jeg ser pågangen, men jeg har tatt utfordringen, og den står jeg ved, sier Gillebo.

Ingen konkursrytter

TV2 satte i går et kritisk lys på Per Christian Gillebos fortid i næringslivet. Ifølge TV2 har Gillebo vært involvert i flere konkurser, og neste måned må han møte i retten fordi bostyret mener han og de andre eierne urettmessig tok ut utbytte av et selskap før det gikk konkurs. Dette avviser Gillebo.

- Det er greit at folk skal vite hvem jeg er og hva jeg står for, men dette er forhold som slett ikke har noe med aksjonen mot strøm å gjøre. Det vi prøver å få til her, er en aksjon mot strømprisen og ikke en måte å berike meg på som privatperson. Selskapet som er planlagt, skal være et nonprofit-selskap som skal drives av forbrukerne, det er jo hele ideen. Det vil heller ikke være meg som står for driften, sier Gillebo til Dagbladet.

STOR PÅGANG: Per Christian Gillebos aksjon Strømforbrukerne opplever en storm av nye medlemmer. I går brøt nettstedet sammen på grunn av all pågangen.