Britisk etterretning:

Skal nekte å adlyde ordre

I den siste rapporten fra etterretningstjenesten i Storbritannia, peker britene på store problemer i den russiske leiren.

PROBLEMER I REKKENE: Ifølge britisk etterretning er det stadig et problem med moralen til de russiske soldatene. Her er soldater avbildet ved stålverket Azovstal i Mariupol mandag 13. juni. Foto: AP / NTB
PROBLEMER I REKKENE: Ifølge britisk etterretning er det stadig et problem med moralen til de russiske soldatene. Her er soldater avbildet ved stålverket Azovstal i Mariupol mandag 13. juni. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en den ferske etterretningsoppdateringen, som det britiske forsvarsdepartementet publiserer i morgentimene daglig, skriver de at de harde kampene mellom Russland og Ukraina fortsetter i byen Sievjerodonetsk i Donbas-regionen øst i landet.

Vil fortsette kampen

I en oppdatering tidligere denne uka beskrev det britiske forsvarsdepartementet situasjonen i Sievjerodonetsk som «ekstremt vanskelig» for både de ukrainske styrkene og sivile som er igjen i området.

Begge parter virker å være innstilt på å fortsette den «intense kampen i Donbas», skriver de søndag.

Men britene mener også at Ukraina trolig har opplevd desertering de siste ukene - altså at personer har trukket seg fra tjenesten.

ANGRIPER SKYTTERGRAVENE: En video publisert av Ukrainas 24. brigade skal vise den private paramilitære «Wagner-gruppen» angripe ukrainske skyttergraver i april 2022. Video: Telegram. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

Skal nekte å adlyde

Det skal imidlertid være i de russiske rekkene at man finner de største problemene med soldatenes moral. Britisk etterretning omtaler russernes moral som «spesielt problematisk».

Ifølge etterretningstjenesten har det vært tilfeller hvor hele enheter av russiske styrker har nektet å adlyde ordre fra sine ledere, i tillegg til det fortsetter å oppstå tilfeller av væpnede konflikter mellom ledere og tropper.

- Russisk personell av alle grader er nok trolig fortsatt forvirret over krigens mål. Problemer med moralen hos de russiske styrkene er trolig så betydelig at det fører til begrensninger for Russlands muligheter til å oppnå operasjonelle mål, skriver det britiske forsvarsdepartementet, ifølge Sky News.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer