Skal nekte Oslo- foreldre kontantstøtte

Blir Libe Rieber-Mohn (AP) byrådsleder etter høstens valg, vil ikke lenger la Oslo-foreldre motta kontantstøtte. Hun vil fjerne ordningen allerede i 2012.

VIL STYRE OSLO: Libe Rieber-Mohn  (Ap), her under 1. mai-talen på Youngstorget i Oslo 2011. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
VIL STYRE OSLO: Libe Rieber-Mohn (Ap), her under 1. mai-talen på Youngstorget i Oslo 2011. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslo Arbeiderpartis byrådslederkandidat, Libe Riebe-Mohn, vil gjøre Oslo til en forsøkskommune. En kommune uten kontantstøtte til småbarnsforeldre.

For blir hun byrådsleder i Oslo etter høstens valg, avvikler hun ordningen så fort som mulig - allerede innen 2012.

- Vi har fått rapport på rapport som viser at kontantstøtten er en hemsko for integrering. Nå må vi ta innover oss denne virkeligheten. Det er helt meningsløst å utbetale millioner i kontantstøtte, for så å bruke millioner for å rette opp skaden fordi kvinner og barn ikke har lært norsk eller integrert seg, sier hun til Dagbladet.

Denne uka lanserte Inkluderingsutvalget sin rapport «Bedre integrering». De foreslår å fjerne kontantstøtten, fordi den hindrer integrering, og dette er bare en rapport i rekka: også Brochmann-utvalget slår fast at kontantstøtte bidrar til å holde innvandrermødre utenfor arbeidslivet, og foreslår den avvikla innen en treårsperiode.

- La Oslo bli en forsøkskanin. Det er her utfordringene er størst: I Oslo er det er nesten utelukkende foreldre med innvandrerbakgrunn som får kontantstøtte. La oss bruke pengene på språkopplæring, og ikke på en ordning som holder mødre og barn hjemme, legger hun til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer