«Skal Norge representere Norge, så er det kanskje på tide at vi får bort russere, afrikanere, svensker og iranere til å fremføre oss?»

Kystparti-politiker får kritikk av sjefen for denne meldingen.

SISTEPLASS:  Tooji, Norges representant i Eurovision Song Contest endte på siste plass i finalen i Baku på lørdag.  Foto: AP Photo/Sergey Ponomarev/Scanpix NTB
SISTEPLASS: Tooji, Norges representant i Eurovision Song Contest endte på siste plass i finalen i Baku på lørdag. Foto: AP Photo/Sergey Ponomarev/Scanpix NTBVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kystparti-politiker Tove Ovesen får kritikk etter at hun la ut en Facebook-oppdatering hvor hun skrev at Norge burde slutte å sende russere, afrikanere, svensker og iranere til Grand Prix.

Etter at Norge lørdag fikk sisteplassen i Eurovision Song Contest skrev Ovesen følgende på sin Facebook-profil: «Skal Norge representere Norge, så er det kanskje på tide at vi får bort russere, afrikanere, svensker og iranere til å fremføre oss?», melder avisa Nordlys.

Meldingen har ikke falt i god jord i Kystpartiet.

- Dette er ikke holdninger som gjenspeiler Kystpartiets politikk, understreker partileder Bengt Stabrun Johansen.

- Hun må ta til seg det faktum at som folkevalgt er man ombudsmenn for våre velgere, og da må man unngå private ytringer på Facebook, sier han.

Etter å ha fått flere reaksjoner på meldingen, fra flere hold, sa Ovesen til Finnmarken at det var hennes egen private mening. Hun avviste også på det sterkeste at hun var rasist.

Stabrun Johansen sier han ikke oppfatter Ovesen som rasist, men at hun likevel har glemt sin rolle som folkevalgt representant for bystyret og formannskapet i Vardø.

- Dette er et tema vi har hatt oppe tidligere. Man kan ikke være privat i det offentlige rom og tro at det ikke får følger, sier han.

(NTB)