MØTTES I TRE TIMER I DAG: De rettspsykiatrisk sakkyndige Synne Sørheim og Torgeir Husby forlater Ila Fengsel etter å ha tilbragt rundt tre timer med terroristen Anders Behring Breivik. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
MØTTES I TRE TIMER I DAG: De rettspsykiatrisk sakkyndige Synne Sørheim og Torgeir Husby forlater Ila Fengsel etter å ha tilbragt rundt tre timer med terroristen Anders Behring Breivik. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Skal observere Breivik i minst 100 timer

De rettssakskyndige skal møte Anders Behring Breivik 10 - 15 ganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Les også: Redd for å bli erklært psykisk syk

De rettssakkyndige vil ikke kommentere samtalene de har med Breivik, men forteller til Dagbladet at de har hatt seks samtaler med ham så langt, alle på nærmere tre timer.

- Vi planlegger ti til femten samtaler totalt og vil da personlig ha mellom 25 og 40 timers samtale, sier Torgeir Huseby til Dagbladet. Husby er avdelingssjef på Psykiatrisk avdeling Vinderen, spesialist i psykatri og rettspsykiater.
 
Husby forteller at de i tillegg vil gå gjennom avhørene med Breivik, både på henstilling fra politiet og ut fra egen sakkyndig interesse.

- Dermed vil vi ha minst, og sannsynligvis godt over, hundre timers observasjon av ham, sier Husby.

De to skal også gå gjennom alle saksdokumentene knyttet til saken, også fra andre aktører.

- Det vil vi gjøre med den sakkyndiges blikk for hva som er av interesse i vurderingen av ham.

Huseby forteller at samarbeidet med Breivik går bra.

- Jeg kan bekrefte forsvarers uttalelse om at vi som sakkyndige samarbeider meget bra med ham i det som jo er en meget utfordrende utredning. Jeg har ingen kommentar til omstendighetene vi snakker med ham under ut over at forholdene er tilfredsstillende for alle impliserte, sier Husby.