Martine-saken

Skal ønske løsning: - Har forklart meg hva som har skjedd

Drapsmistenkte Farouk Abdulhak har bedt om et møte med norsk advokat elleve år etter drapet på Martine Vik Magnussen.

MISTENKT: Den jemenittiske milliardærarvingen Farouk Abdulhak er den eneste mistenke i drapet på Martine Vik Magnussen. Han skal nå ha bedt om et møte med den norske advokaten Patrick Lundevall-Unger. Ifølge en dansk mellommann skal Abdulhak nå ønske en løsning på den elleve år gamle drapssaken. Foto: Britisk politi
MISTENKT: Den jemenittiske milliardærarvingen Farouk Abdulhak er den eneste mistenke i drapet på Martine Vik Magnussen. Han skal nå ha bedt om et møte med den norske advokaten Patrick Lundevall-Unger. Ifølge en dansk mellommann skal Abdulhak nå ønske en løsning på den elleve år gamle drapssaken. Foto: Britisk politi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er blitt kontaktet og er i dialog med en mellommann som har dype forgreininger inn i Houthi- grupperingene i Jemen. Vi planlegger for et møte mellom Farouk Abdulhak, hans advokat, Houthi-lederen Abdulmalek al-Houthi og meg, sier advokat for familien til Martine Vik Magnussen, og leder for «Justice for Martine- stiftelsen, Patrick Lundevall-Unger til Aftenposten.

Han bekrefter opplysningene overfor Dagbladet.

- Dette er en stor milepæl som kanskje kommer til å løse saken. Jeg ble ringt opp av vår kontakt som har en dyp forgreining til Houti-bevegelsen, sier Lundevall-Unger til Dagbladet.

Han vil ikke gå inn på detaljer om møtet, men ser positivt på at han får møte den drapsmistenkte jemenitten og gruppa som skal skjule ham.

- Vi er jevnbyrdige personer som møtes på lik linje. Det vil jeg at Farouk skal vite, slik at vi møtes på en bra plattform, sier advokaten.

Det er borgerkrig i Jemen og Farouk Abdulhak skal være under beskyttelse av al-Houthi.

Både familiens og Storbritannias mål, er at sakens eneste mistenkte, den jemenittiske milliardærarvingen Farouk Abdulhak (32), blir utlevert til Storbritannia og stilt for retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer