Skal på slankekur

Trygve Slagsvold Vedum skal stramme inn på søtsakene i sommer, men synes nordmenn skal få kjøpe så store softiser som de selv vil. Og spoileradvarsel: Vedum liker digre is.

SLANKING - MEN ROM FOR STORE SOFTISER: Dét er oppskriften til Trygve Slagsvold Vedum i sommere. Foto: Shad Madian / Dagbladet
SLANKING - MEN ROM FOR STORE SOFTISER: Dét er oppskriften til Trygve Slagsvold Vedum i sommere. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert
Annonse

STORTINGET (Dagbladet): - Jeg er blitt litt for tjukk, sier Trygve Slagsvold Vedum.

Han holder ut neven og viser med fingrene hva «litt» betyr.

- Bare litt, sier han.

- Nå skal jeg slanke meg, legger Vedum til.

Han ler. Selvfølgelig.

Softisdebatten freser over landet, og i går satt landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp) foten ned. Det er uaktuelt for henne at staten skal regulere størrelsen på softiser landet rundt, slik enkelte ber.

Slankis

Finansminister Vedum er enig med Borch - og selv om han altså planlegger en slankekur i sommer, blir det fortsatt en diger softis eller to på Stange i sommer.

- Litt må en jo kunne kose seg, jeg er jo så innmari glad i is, sier Vedum.

- Om folk synes softisene er for store, så kan man vel bare bestille liten softis, legger han til.

- Gjør du det?

- Aldri! Jeg vil ha stor softis, sier Vedum og viser med armene hva «stoooor is» faktisk betyr.

Jernvilje på morgenkvisten

«Slankekuren» til Sp-lederen er timet inn mot sommermånedene. Vedum slår seg på magen og sier han har fått «regjeringskiloene». Han tar det hele tilsynelatende muntert.

- Problemet mitt er at jeg har jernvilje om morgenen, men den synker utover dagen. Jeg spretter opp halv seks hver dag, klar til dyst, men når jeg går forbi sjokoladeskuffa hjemme på kvelden...

Vedum stopper, som om for å lage en cliffhanger.

- Ikke stopp! Hva skjer egentlig når du går forbi sjokoladeskuffa på kvelden?

- Jeg forsyner meg ganske grådig.

Stor softis

Nå blir det altså slutt på moroa for ei stund. Sp-lederen sier kona, som jobber i politiet, kommer til å svinge pisken og holde ham unna søtsakene i sommervarmen, tror han.

- Men ikke hele tida. Det er viktig å kose seg litt også, vet du. For eksempel med en god softis. Nå blir det sommer, og vi har hatt en kald vår. Jeg tror mange kommer til å unne seg en stor softis i helga, og jeg kommer ikke til å be staten regulere hvor stor en stor softis skal være, sier Vedum

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer