Skal pines og plages

Samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll holdt stillingen under gårsdagens grilling i samferdselskomiteen. Men når Telenor/Telia-fiaskoen kommer til Stortinget, må regjeringen belage seg på sterkere lut. Da blir spørsmålet: Hvor går Kjell Magne Bondeviks berømmelige tålegrense?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter gårsdagens grilling av samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll holder både Arbeiderpartiet og Høyre fast på at Stortinget ikke har fått tilstrekkelig informasjon om fusjonsavtalen.

Høyre i tvil

Om det betyr mistillit mot Bondevik-regjeringen, ville verken Ap-leder Thorbjørn Jagland eller Høyre-leder Jan Petersen svare på i går.

Ap kan være klar for regjeringsjakt, men Høyre er i tvil. Og Arbeiderpartiet vil neppe fremme mistillit om det ikke er sikret flertall for det i Stortinget.

Men allerede nå er det åpenbart at kritikken fra Stortinget blir sterk. Spørsmålet blir: Hvor mye juling tåler Kjell Magne Bondevik og hans samferdselsminister fra Stortingets talerstol?

Mer ydmyk

I gårsdagens høring ga Fjærvoll ingen innrømmelser, men var mer ydmyk seinere på kvelden i Redaksjon 21. Også Bondevik innrømmet at det alltid vil være et skjønn for hvor mye informasjon regjeringen skal gi Stortinget.

Dette kan tyde på at Bondevik vil gi Stortinget en innrømmelse stor nok til at regjeringen sikres videre liv.

Men før det skal Fjærvoll og Bondevik holdes på pinebenken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer