Skal piskes med 99 piskeslag fordi The Times trykket feil bilde

- En unnskyldning for å trakassere henne, sier sønnen.

TILLEGGSSTRAFF:  Dødsdømte Sakineh Mohammadi Ashtiani er ilagt 99 piskeslag etter at en feil bilde av henne ble distribuert til The Times. Foto: Scanpix
TILLEGGSSTRAFF: Dødsdømte Sakineh Mohammadi Ashtiani er ilagt 99 piskeslag etter at en feil bilde av henne ble distribuert til The Times. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Sakineh Mohammadi Ashtiani er dømt til døden for utroskap i Iran. Nå er det bestemt at hun i tillegg skal piskes med 99 slag.

Årsaken er at The Times ved en feil trykket et bilde som skal være av henne, og uten sjal, 28. august.

Men bildet viste slettes ikke den dødsdømte kvinnen, men Susan Hejrat, en eksiliraner som bor i Sverige, ifølge avisa selv.

Unnskylding Tobarnsmoren ble først dømt for å ha hatt «et uanstendig forhold» til to menn, etter at ektemannen hennes døde i 2006. Senere ble det hevdet at hun hadde tatt livet av mannen, og Ashtiani ble dømt til døden ved steining.

Etter at dødsdommen ble fordømt over hele verden, er den blitt utsatt samt omgjort til henging.

Den nye straffen er en unnskyldning fra myndighetene for å øke trakasseringen av moren, sier Ashtianis sønn Sajad Ghaderzadeh, ifølge BBC.

Han sier moren er dømt til 99 piskeslag «Etter falske anklager om at hun har spredd moralsk forfall og uanstendighet ved å formidle et bilde av en kvinne antatt å være henne uten hijab.»

Får ikke se moren Hverken familien eller kvinnens forsvarer har fått besøke Ashtiani på to uker. Hun har heller ikke fått lov til å ringe. Sønnen fikk høre om tilleggsstraffen fra andre fanger som er blitt løslat fra fengselet i Tabriz, der moren sitter.

Familien tror ikke straffen har blitt satt ut i live enda og har bedt om at den ikke gjennomføres.

Kvinnens forsvarer Mohammad Mostafaei gjorde sakene hennes kjent internasjonalt, noe som gjorde at det ble utstedt en arrestordre på ham. Han flyktet til Norge hvor han har søkt asyl.