Skal presses til å gå

NEW YORK(Dagbladet): Innpiskeren i Representantenes hus, republikaneren Tom DeLay, har bedt folk avbryte ferien for å sette i gang en kampanje mot Bill Clinton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DeLay har de siste dagene mobilisert 65 personer fra staben sin som skal sette i gang en holdningskampanje som viser at Clintons løgn i Lewinsky-saken må få konsekvenser.

Selv omtaler han kampanjen som et korstog for sannheten, men han legger ikke skjul på at målet er å få fjernet Clinton fra presidentembete.

Republikanerne har lenge ligget lavt i Lewinsky-skandalen, men DeLay vil nå ha flertallspartiet i Representantenes hus på banen.

Det gjør han ved å oppfordre kolleger til å snakke om Lewinsky-skandalen på radio og tv og mobilisere grasrota. Samtidig ber han jurister arbeide for at Kenneth Starrs rapport til Kongressen skal være offentlig i det øyeblikk den er klar.

DeLay har vært republikanernes sterkeste kritiker av Clinton det siste halvåret. Han var den første som angrep presidentens taushet i Lewinsky-saken i mars i år.

I april uttalte han på fjernsyn at Clinton sannsynlig var en seksuell overgriper, og nå skal maktmennesker og den jevne amerikaner pepres med informasjon som graves opp av folkene til Tom DeLay.