SKAL LETE HER: Her ved Store Volavatn nord for Voss gjenopptar man arbeidet med å grave fram mikroflyet i dag.
Foto: Voss utferdslag / Turistforeningen / NTB scanpix
SKAL LETE HER: Her ved Store Volavatn nord for Voss gjenopptar man arbeidet med å grave fram mikroflyet i dag. Foto: Voss utferdslag / Turistforeningen / NTB scanpixVis mer

Skal prøve å grave frem styrtet mikrofly

Gjenopptar letingen etter de to savnede mennene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag blir det gjort nye forsøk på å grave fram flyet som styrtet på Volavatnet i Voss mandag. To menn er savnet. Norges Luftsportforbund skal prøve å finne årsaken til ulykken.

- Det er et stort arbeid som står foran oss, sier Tom Bjerke, fagsjef for mikroflyseksjonen i Norges Luftsportforbund til NRK.

To representanter fra forbundets havarikomité skal i løpet av onsdag formiddag være på plass på Voss for å prøve å finne årsaken til ulykken. Arbeidet skal skje i nært samarbeid med politiet.

De to savnede mennene er 48 og 33 år gamle, og begge kommer fra Voss.

Lensmann Ivar Hellene ved Voss lensmannskontor sa tirsdag kveld til Bergens Tidende at to lensmannsbetjenter skulle overnatte på turhytta like ved Volavatnet natt til onsdag, og at det onsdag morgen ville bli fløyet inn utstyr som gjør det mulig å grave fram cockpiten.

Flyet ble funnet på cirka 900 meters høyde i fjellområdene nord for Voss. Det boret seg delvis gjennom isen og ned i et snølag da det styrtet mandag.

Redningsmannskaper forsøkte tirsdag å grave seg ned til selve cockpiten uten å lykkes.

NTB