Skal prøve å løse lærerstreiken i kveld

Møtes klokka 18.

Fredag møttes KS og lærerorganisasjonene til sonderingsmøte i Kommunenes hus i Oslo. KS-leder Per Kristian Sundnes og Utdanningsforbundets leder Ragnhild Lied sa allerede før møtet startet at de ikke ville bli enige. Her sammen med leder i lektorlaget, Gro Elisabeth Paulsen (i midten). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Fredag møttes KS og lærerorganisasjonene til sonderingsmøte i Kommunenes hus i Oslo. KS-leder Per Kristian Sundnes og Utdanningsforbundets leder Ragnhild Lied sa allerede før møtet startet at de ikke ville bli enige. Her sammen med leder i lektorlaget, Gro Elisabeth Paulsen (i midten). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partene i lærerstreiken møtes på nytt søndag kveld i et forsøk på å finne en løsning.

Når Utdanningsforbundet og KS møtes i Kommunenes Hus i Oslo klokka 18 i kveld, er det fortsatt betegnet som sonderinger.
Møtet finner sted etter at begge parter har jobbet hver for seg gjennom helgen.

- Det jobbes veldig hardt på begge sider på dette tidspunkt, sa presseansvarlig i kommunesektorens organisasjon KS, Kjell Erik Saure, til NTB søndag formiddag.

KS og de fire lærerforbundene møttes til to sonderingsmøter fredag etter at forhandlingene brøt sammen torsdag 14. august. Da gjorde de det klart allerede i forkant av møtet at det ikke ville føre til noen løsning samme dag. Gjennom helgen har partene holdt kortene tett til brystet, og de vil ikke åpent kommentere noen aspekter ved de pågående sonderingene.

Presset på dem er åpenbart stort, først og fremst fordi den såkalte tredjepart - skoleelevene og foreldrene deres - blir hardere rammet for hver dag streiken pågår.

Til sammen er over 7800 medlemmer i de fire lærerorganisasjonene Utdanningsforbundet, Skolenes landsforbund, Norsk Lektorlag og Musikernes fellesorganisasjon i streik.

(NTB)