HETKISK DAG  : Hacker-kollektivet Anonymous tok ansvaret for et angrep mot Boston-politiets nettsider fredag. Nå melder de også at de ønsker å publisere dokumenter fra den såkalte Haditha-saken fra Irak-krigen. Foto: SCANPIX
HETKISK DAG : Hacker-kollektivet Anonymous tok ansvaret for et angrep mot Boston-politiets nettsider fredag. Nå melder de også at de ønsker å publisere dokumenter fra den såkalte Haditha-saken fra Irak-krigen. Foto: SCANPIXVis mer

- Skal publisere hemmelige dokumenter fra Irak-krigen

Hevder Anonymous-hackere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i kveld skrev Dagbladet om at Hacker-kollektivet Anonymous tok opp og publiserte en samtale mellom FBI og Scotland Yard. Telefonkonferansen ble publisert i sin helhet på nettstedet Youtube.

Som om ikke det var nok tok også gruppa på seg ansvaret for at angrep mot nettsidene til Boston-politiet. På sine nettsider hevder Anonymous at angrepet var hevn for politiets behandling av Occupy Wall Stree-demonstrantene.

Nå har aktivistene slått til igjen.

Ifølge The Washington post skal gruppa nå, bare noen timer senere, ha annonsert at de vil offentliggjøre et omfattende arkiv med eposter fra Irak-krigen.

Epostene skal inneholde opplysninger om et amerikansk raid mot byen Haditha i 2005, der 24 ubevæpnede sivile døde.

- Hacket advokatfirma Aktivistene hevder de har hacket advokatfirmaet til serjant Frank Wuterich, som ledet raidet. Serjantens advokatfirma, Puckett Faraj, har bekreftet at deres nettside ligger nede, men har ikke gitt noe klart svar på om den ble hacket.

Wuterich og flere av mennene som deltok i raidet, ble i ettertid siktet for uoverlagt drap.

Tidligere denne måneden inngikk Wuterich en avtale med det amerikanske militæret om at han skulle bli nedgradert til menig, i stedet for å havne i fengsel.

Anonymous hevder at epostene inneholder blant annet detaljerte referater, vitneavhør og andre beviser fra rettssaken.

Publiserer på svensk nettside Hackerne opplyser videre at de ønsker å benytte seg av den svenske fildelesiden Pirate Bay for å offentliggjøre materialet, som altså skal skje snart.

Tidligere denne uka skal hackerne også ha sperret nettsidene til Brasils største bank og publisert et protestskriv mot Hellas´ innskrenkningspolitikk på justisdepartementets nettsider.