Skal registrere hatvold

Storberget ønsker at hatvold skal gi strengere straff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter ønske fra justisministeren registrerer politiet nå all såkalt hatvold. Er volden for eksempel motivert ut fra seksuell legning, hudfarge eller funksjonshemning, kan det skjerpe straffen.

- Vi har bedt politidirektøren og Politidirektoratet om å registrere alle voldssaker hvor voldshandlingen kan være motivert ut fra en eller annen form for hat. Det er de i gang med, sier justisminister Knut Storberget (Ap) til Aftenposten.

Når en voldshandling blir registrert, skal politiet nå spørre om motivene for voldshandlingen. Slik registrering begynte allerede i november i fjor, og etter at rapporten om vold mot homofile ble lagt fram tidligere denne uken har det blitt enda viktigere.

- Det handler om alle former for hatvold. Også funksjonshemmede blir utsatt for vold, uten annen grunn enn at de er funksjonshemmede, sier Storberget.

Justisministeren ønsker at hatvold skal gi strengere straff.

- Vi gjennomgår nå den rettslige reguleringen av denne typen kriminalitet. I den nye straffeloven kommer vi til å foreslå det som et straffeskjerpende moment, sier Storberget.

NTB

REGISTRERER: Justisminister Knut Storberget ønsker at hatvold skal gi strengere straffer. FOTO: Stian Lysberg Solum
REGISTRERER: Justisminister Knut Storberget ønsker at hatvold skal gi strengere straffer. FOTO: Stian Lysberg Solum Vis mer