Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skal rense Sotsji for løshunder før OL

Selskap ansatt for å drepe så mange som mulig.

LØSHUNDER: Her går skiturister forbi en gruppe løshunder ved skianlegget i Sotsji. Byen har nå ansatt et selskap som skal hjelpe dem i å fjerne disse hundene før OL starter. Foto: AP Photo/Igor Yakunin/NTB Scanpix
LØSHUNDER: Her går skiturister forbi en gruppe løshunder ved skianlegget i Sotsji. Byen har nå ansatt et selskap som skal hjelpe dem i å fjerne disse hundene før OL starter. Foto: AP Photo/Igor Yakunin/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge ABC News skal representanter for OL-byen Sotsji ha ansatt et privat selskap til å drepe så mange løshunder som mulig før de olympiske lekene starter på fredag.

Eieren av dette selskapet, Alexei Sorokin, sier til ABC at han ikke vet hvor mange hunder de har tatt til nå og vil ikke bekrefte at det er OL-byen som har bestilt oppdraget. Men han er tydelig på at disse løshundene er en trussel for lekene.

- Tenk om en skihopper lander et hopp og treffer en hund i 80 kilometer i timen. Det vil være dødelig for både hopperen og hunden. Hundene må fjernes fra gatene, selv om det betyr at de må avlives, sier Sorokin.
 
Nekter for dyreplageri Sorokin forteller at selskapet hans vanligvis bruker gift og feller for å ta livet av løshundene men nekter for dyreplageri. Han sier at selskapet hans er et av de største av sitt slag i Russland, men at det er blitt mer vanlig å jakte på løshunder i landet.

I Moskva har dyrevernorganisasjoner og hundeeiere kjempet mot de såkalte «hundejegerne» som legger ut giftig kjøtt i parker for å drepe løshunder. «Hundejegerne» sier på sin side at løshundene er farlige og må bli fjernet fra gatene.

Sorokin sier Sotsji har «en epidemi av rabies» og beskriver arbeidet sitt som en offentlig tjeneste.

- Jeg vil at folk skal kunne gå i gatene uten å være redd for å bli angrepet av en gruppe hunder, sier han.

Likevel viser han også en klar forakt for løshundene.

- La oss si det som det er. Disse hundene er biologisk søppel, sier Sorokin.

Uansvarlige eiere De hjemløse hundene er en synlig tilstedeværelse i hele byen, som de er i store deler av Russland. Sterilisering av hunder er ikke vanlig Russland og noen eiere etterlater seg bare hundene sine i gata.

- Russland har generelt mange uansvarlige hundeeiere som blir lei kjæledyret og sparker dem ut på gata, sier Sorokin.

Sorokin opplyser også at byen har forsøkt andre metoder for å bli kontrollere løshundene, blant annet gjennom å samarbeide med adopsjonsbyråer, men at det har vært uten hell.

LØSHUNDER i SOTSJI: Dette bildet er tatt før jul og viser en løshund med valp utenfor Sotsji. Flere som bor i OL-byen har klagd på antallet løshunder i området. Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko/NTB Scanpix
LØSHUNDER i SOTSJI: Dette bildet er tatt før jul og viser en løshund med valp utenfor Sotsji. Flere som bor i OL-byen har klagd på antallet løshunder i området. Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko/NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart