Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skal rydde havbunnen

Atle Torbjørn Karlsvik har tatt av seg uniformen og vil jobbe som rådgiver i et selskap som driver med sjøbunns-opprenskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet.no): - Jeg gleder meg til å jobbe i det private næringsliv. I første omgang vil jeg jobbe for selskapet Seabed der jeg også har bidratt noe i tida da jeg har vært permittert fra Forsvaret. Selskapet er i gründerfasen, men nå tror jeg de også kan betale meg for rådgivningstjenester, sier Karlsvik til Dagbladet.no

Feiret med femretters
Forliket med staten betyr at Karlsvik må betale 240 000 kroner tilbake for feilføring av reiseregninger. Som en del av dette beløpet inngår også et omstridt beløp som relateres til aktivisert basert tillegg for offiserer i Forsvaret.

Samtidig får han en etterlønn på ett år, som utgjør omlag 800 000 kroner og tillatelse til å bli boende i Forsvarets bolig i tre år, mot å betale markedsleie.

Familien Karlsvik feiret forliket søndag kveld, sammen med gode venner og advokater.

- Mor og jeg laget middagen. Det ble fem-retters servering, sier datteren Thea Karslvik (15).

Kona An-Magritt Karlsvik legger til at det ble servert gåselever til forrett, hjort til hovedrett, is med karamell og frukt, oster og champagne.

- Livet tilbake

- Selvfølgelig ble det også meget god vin til maten. Vi hadde god grunn til å kose oss søndag ettermiddag. Nå ser jeg også fram til å få tilbake mitt eget liv, sire An-Magritt Karlsvik.

NYTT LIV: Datteren Thea, konen An-Magritt og Atle Torbjørn Karlsvik gleder seg til å starte på et nytt liv etter at han nå har forhandlet fram et forlik med Forsvaret. Foto: LEIF STANG/DAGBLADET
NYTT LIV: Datteren Thea, konen An-Magritt og Atle Torbjørn Karlsvik gleder seg til å starte på et nytt liv etter at han nå har forhandlet fram et forlik med Forsvaret. Foto: LEIF STANG/DAGBLADET Vis mer

Den andre datteren, Tone Karlsvik (21) sier det føles godt å få satt sluttstrek. Hun har selv ikke bodd hjemme i Bergen den siste tida, men har opplevd prosessen mot faren gjennom media.

Atle Torbjørn Karlsvik sier at det har vært hensynet til familien som har veid tyngst når han nå gikk inn for å få slutt på den to og et halv år lange prosessen.

- Tid for fred

- Vi har vært igjennom et press som jeg ikke tror andre kan forestille seg. Dagen da jeg ble blankt frifunnet i lagmannsretten ble starten på det å ta tilbake livet. For oss har det vært helt uaktuelt å fortsette slosskampen mot en arbeidsgiver som åpenbart ikke ville ha meg tilbake sier Karlsvik.

Det ville selvfølgelig også være vanskelig både for meg og den militære ledelsen å fortsette å jobbe sammen etter alt det som har skjedd, sier Karlsvik.

Advokat Dag Steinfeld sier at det var en tid for krig, og en tid for forsoning og fred.

- Hvis denne krigen skulle ha fortsatt, ville saken ha gått helt til Høyesterett. Det ville ha krevd flere år.

image: Skal rydde havbunnen
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media