Joe Biden inviterer til klimatoppmøte i dag:

Skal rydde opp i Trumps miljøsynder

Joe Biden satser 2000 milliarder dollar for å rette opp etter Donald Trumps miljøsynder. I dag inviterer USA til klimatoppmøte.

MAKE AMERICA GREEN AGAIN: President Joe Biden har signalisert et grønt skifte i amerikansk politikk etter fire år med Donald Trump i førersetet. Torsdag 22. april har han invitert statsledere fra 40 nasjoner til et klimatoppmøte i USA. Foto: AFP/NTB.
MAKE AMERICA GREEN AGAIN: President Joe Biden har signalisert et grønt skifte i amerikansk politikk etter fire år med Donald Trump i førersetet. Torsdag 22. april har han invitert statsledere fra 40 nasjoner til et klimatoppmøte i USA. Foto: AFP/NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Joe Biden har igangsatt en miljøpolitisk helomvending etter at han overtok for Donald Trump i Det hvite hus.

I en uttalelse fra Det hvite hus forplikter presidenten seg til å kutte USAs klimagassutslipp med 50 til 52 prosent innen 2030.

Presidenten, som på sin første arbeidsdag gjenopptok USAs deltakelse i Parisavtalen, har gjort kampen mot klimaendringer til en av sine fanesaker.

- Hvis vi gjør noe nå, vil folk se tilbake om 50 år og si at dette var øyeblikket da Amerika gjorde framtida mulig, sa Joe Biden på et politisk møte i Pittsburgh ifølge CNBC.

Da Joe Biden offisielt tiltrådte 20. januar 2021, gjorde han det klart at klima og miljøspørsmål ville være kjernefokus for hans administrasjon, og han har siden fulgt etter.

- Etter min oppfatning har vi allerede ventet for lenge med å ta et oppgjør med klimakrisa. Vi kan ikke vente lengre. Vi ser det ved våre egne øyne, vi føler det, vi kjenner det i beina. Det er på tide at vi gjør noe, sa han i en tale fra Det hvite hus.

Vil fjerne co₂ utslipp

Målet hans er å fullstendig fjerne Co₂-utslipp fra USAs kraftproduksjon innen 2035.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer