Rapport etter Pride-skytingen:

- Skal ryddes opp

Dommen etter Pride-skytinga 25. juni er knusende. Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) krever umiddelbar handling av PST og politiet, men hun må ta mer ansvar selv, mener Venstre.

Emilie Enger Mehl nekter å beklage selv etter evalueringsrapporten om 25. juni sier masseskytingen «muligens kunne ha vært avverget». Reporter: Steinar Suvatne. Video: Mia Bratlie/Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På en pressekonferanse torsdag ettermiddag, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) at rapporten fra Pride-skytinga skal følges opp umiddelbart.

- Det skal og må ryddes opp i kritiske punkter, sier hun.

Mehl sier at rapporten - som avdekker at angrepet kunne ha vært avverget - er «alvorlig, lang og inneholder mange funn og anbefalinger».

- Det vil ta noe tid å sette seg inn i alle sider av den. Det er vondt å lese at utvalget har identifisert fire spor som i teorien kunne ha bidratt til å forhindre angrepet, selv om utvalget peker på at de ikke har kunnet konkludere med at de sannsynlig ville forhindret angrepet. Jeg forventer at PST tar dette på største alvor, sier hun.

- Angrepet framstår som et terrorangrep og har fått konsekvensene av et terrorangrep. Det har tatt liv og skapt frykt. Det er en utrygghet der ute som jeg ikke kan akseptere, sier justisministeren.

Kaller inn på teppet

Mehl kaller inn PST og Politidirektoratet på teppet i morgen tidlig.

- Jeg har kalt inn til et møte med PST og Politidirektoratet i morgen tidlig for å forsikre at funnene i rapporten skal følges opp umiddelbart, sier hun, og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer