- Skal Schjøtt gjøre drittjobbene mens Jens er president?

Trine Skei Grande (V) ber Karl Eirik Schjøtt-Pedersen møte i Stortinget for å forklare hva han gjør som statsråd uten portefølje.

KREVER PEDERSEN TIL STORTINGET: Venstre-nestleder Trine Skei Grande krever at nyutnevnt statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen stiller i Stortingets spørretime neste uke for å forklare hvordan han forholder seg til det norske parlamentet. Foto: Sigurd Fandango/Dagbladet
KREVER PEDERSEN TIL STORTINGET: Venstre-nestleder Trine Skei Grande krever at nyutnevnt statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen stiller i Stortingets spørretime neste uke for å forklare hvordan han forholder seg til det norske parlamentet. Foto: Sigurd Fandango/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Utnevnelsen av Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap) til den nyopprettede statsrådsposten «samordningsminister», har vakt oppmerksomhet både i politiske og faglige kretser.

Schjøtt-Pedersen har tidligere vært både finansminister og fiskerimister. Han er en av Stoltenbergs nærmeste medarbeidere, men besitter nå en ministerpost er uten portefølje eller fagansvar.

Krever svarNå forlanger Venstres nestleder og stortingsrepresentant Skei Grande at han stiller i Stortingets spørretime onsdag neste uke, for å forklare hvordan han vil forholde seg til de folkevalgte.

- Vi vil vite hvilken jobb han er satt til å gjøre. Er han en statsminister-II, der han skal gjøre drittjobbene mens Jens er en slags president? Det er en norsk tradisjon for at statsråder har en jobb og et kontor å gå til. Og at de rapporterer til Stortinget når vi som folkevalgte ønsker svar, sier Skei Grande til Dagbladet.

Det har tidligere kommet signaler om at Schjøtt-Pedersen ikke vil svare på spørsmål i egenskap av rollen som samordningsminister.

- Karl Eirik vil ikke være konstitusjonelt ansvarlig på noen områder, og han vil aldri så lenge han er samordningsminister fremme noen saker for Stortinget. Hvis Stortinget retter spørsmål til ham, vil de bli sendt videre til ansvarlig statsråd, sa statssekretær ved Statsministerens kontor, Torbjørn Giæver Eriksen til Klassekampen på mandag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer