40 MILL.: Sammen med nevøen Frank Berner Wilhelmsen og Mona Didriksen kjøpte Gunnar Wilhelmsen 114 leiligheter på Svalbard i 2012. Prisen var den gang 40 millioner. Foto: NTB Scanpix
40 MILL.: Sammen med nevøen Frank Berner Wilhelmsen og Mona Didriksen kjøpte Gunnar Wilhelmsen 114 leiligheter på Svalbard i 2012. Prisen var den gang 40 millioner. Foto: NTB ScanpixVis mer

Skal selge for 77 mill. på Svalbard

​Tre Tromsø-baserte eiendomsinvestorer, med Gunnar Wilhelmsen i spissen, skal kvitte seg med til sammen 84 utleieleiligheter på Svalbard.

(Finansavisen:) - Det var meningen at vi skulle gå litt mer inn i reiselivsbiten, men så ble det ikke til at vi satset likevel. Vi har oppgradert leilighetene for et tosifret millionbeløp, og nå har vi bestemt oss for å selge dem, sier eiendomsutvikler Gunnar Wilhelmsen, ifølge Finansavisen.

84 leiligheter selges

Sammen med nevøen Frank Berner Wilhelmsen og Mona Didriksen kjøpte han 114 leiligheter på Svalbard i 2012. Prisen var den gang 40 millioner kroner, og det var lokalstyret i Longyearbyen som solgte til Tromsø-investorene.

Nå skal 84 av leilighetene selges. Prisantydningen er ifølge avisen 77 millioner kroner, da overtar kjøper 100 prosent av aksjene i eiendomsselskapet Longyearbyen Boligeiendom AS.

- Vi håper det blir en god gevinst, og så gjenstår det å se om vi selger alt samlet eller oppstykket, sier Wilhelmsen, som anslår at porteføljen utgjør rundt ti prosent av total boligmasse på Svalbard.

Kort- og langtidsleie

Årlige leieinntekter er 7,7 millioner kroner, og Hurtigruten Svalbard er den største leietakeren med rundt 70 prosent av leilighetene. I tillegg leies fem av leilighetene ut gjennom nettjenesten Airbnb.com, og ifølge Stine Solberg i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge, som har fått oppdraget med å selge porteføljen, har disse vært populære.

- Det er ikke mange hoteller på Svalbard, og utleie via Airbnb har generert høyere inntekter enn ved vanlig utleie. Det er større risiko, men også bedre avkastning ved korttidsleie, forteller Solberg, ifølge Finansavisen.

- Vi er veldig spente, og vi har ikke så mange lignende salg å vise til. Men dette vil nok vekke oppsikt, og stor turistinteresse for Svalbard vil gjøre eiendommene aktuelle for både norske og internasjonale aktører, fortsetter hun.

Andre økonominyheter:
De største meglerhusene på Oslo Børs
Analytiker om nedsiderisiko