EKSPANDERER KRAFTIG: Joe & The Juice blir å se på stadig flere lokasjoner. Foto: John Fuller.
EKSPANDERER KRAFTIG: Joe & The Juice blir å se på stadig flere lokasjoner. Foto: John Fuller.Vis mer

Joe & The Juice

Skal selge juice for 1,3 milliarder kroner

Juice- og kaffebarkjeden Joe & The Juice vil nærme seg 300 utsalgssteder i løpet av året.

(Finansavisen): Joe & The Juice åpnet den første filialen i København i 2002. 16 år senere er kjeden oppe i 230 kafeer i 15 land, skriver den danske avisen Børsen. Ifølge Finansavisen forventer selskapet å åpne ytterligere 60 nye filialer verden over i løpet av 2018.

Milliardomsetning

Konsernets omsetning steg med 45 prosent i 2017. Kjeden forventer å nå en omsetning på én milliard danske kroner (1,3 milliarder norske kroner) i løpet av det inneværende året, noe som tilsvarer en økning på 36 prosent fra 2017.

Finansavisen kan fortelle at Joe & The Juice benyttet fjoråret til å etablere seg i markeder i blant annet USA og Sør-Korea. Bare i New York finnes allerede 14 filialer, og selskapet har anslått at markedet er mettet når de når 86 kafeer i den amerikanske storbyen.

På få år har den danske kjeden etablert 33 juice- og kaffebarer på Sør- og Østlandet i Norge.

Taper penger

Det siste tilgjengelige regnskapet for Joe & The Juice i Norge viser, ifølge Finansavisen, at kjeden økte omsetningen fra 73 millioner i 2015 til 91 millioner i 2016. I 2016 hadde kjeden et underskudd på 5,6 millioner kroner fra den norske driften. Av regnskapet fremgår det at egenkapitalen var negativ og at det danske morselskapet garanterer for fortsatt drift minst frem til årsregnskapet for 2017 er fremlagt.

Finansavisen lyktes ikke i å få en kommentar fra ledelsen i Joe & The Juice.

Andre økonominyheter:​
​Norsk milliardær posisjonerer seg til neste krakk​
Ekspert advarer mot kryptovaluta og boliger​