Skal selge øl i student-kantina

Kafélederne i studentkafeen i Høgskolebygget i Haugesund har tatt skjenkeprøve. Forrige torsdag fikk de skjenkebevilling, og nå gleder de seg til å kunne servere øl og vin til studentene på campus.

KANTINE-ØL: Kaféleder Siv Iren Holme (til høyre) og assisterende kaféleder Nina Hovland (til venstre) sier de tror det blir helt uproblematisk å servere studentene på høgskolen øl og vin i kantina. Foto: Sammen Haugesund/Høgskolen på Veslandet
KANTINE-ØL: Kaféleder Siv Iren Holme (til høyre) og assisterende kaféleder Nina Hovland (til venstre) sier de tror det blir helt uproblematisk å servere studentene på høgskolen øl og vin i kantina. Foto: Sammen Haugesund/Høgskolen på Veslandet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I studentkafeeen på Høgskolen på Vestlandet, campus Haugesund, vil studentene snart kunne bytte ut skolemelka med et glass øl eller vin.

Kaféleder Siv Iren Holme forteller Dagbladet at både hun og assisterende kaféleder Nina Hovland har tatt skjenkeprøve, og at de forrige torsdag fikk skjenkebevilling.

Det synes de er stas.

- Noen har vært litt skeptiske, men de aller fleste sier at de opplever dette som noe positivt, sier Holme.

- Det er kjekt å kunne tilby «full pakke», altså det samme som studentene kan velge mellom når de går andre steder for å spise, fortsetter hun.

- Feire en oppgave

De har allerede gjennomført ett arrangement i kantina, der de tilbød studentene øl og vin, men ser for seg at de vil starte opp med alkoholen som en del av kantinas faste tilbud etter sommerferien.

- Vi har fått noen spørsmål om vi tror det vil bli mye ølsalg her på dagtid, men det har vi ingen tro på at det blir, sier Holme.

- Studentene her er så dedikerte at jeg tviler på at det vil bli mye alkoholsalg på dagen, men at de derimot vil feire, for eksempel etter at de har levert en oppgave, utdyper assisterende kaféleder Nina Hovland.

ALKOHOL: Øyvind «Vinni» Sauvik er gjest på «Lindmo», og der forteller han om at han begynte å drikke i veldig ung alder. Video: NRK Vis mer

260 plasser

Hovland forteller Dagbladet at hun har jobbet nesten 15 år i kantina, og sier at hun lenge har savnet et mer levende campus på ettermiddagene.

- Vi ser for oss at dette er noe studentene vil benytte når de vil ha en fellesplass å være sosiale på, sier hun.

Totalt er det plass til 260 personer i kantina. På spørsmål om de to kvinnene er klare for å håndtere 260 potensielt brisne studenter, svarer Hovland:

- Vi er klare for det, men vi tror ikke at det vil skje.

- «Team Skjenkebevilling» er uansett klare, og vi gleder oss, legger hun til.

Frykter ikke kaos

Leder for studenttinget på Vestlandet, Jelle Sebastian Bruin er også positiv til at det blir alkoholsalg i kantina på campus i Haugesund.

- Det er veldig hyggelig, sier han og presiserer at det er skjenkebevilling på campus også på andre høgskoler.

- Så du frykter ikke at det blir kantinefylla?

- Nei, jeg er ikke redd for at det blir fest og fyll og kaos, svarer studentlederen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer