Skal sende mennesker til Mars

Neste uke legger George W. Bush fram et nytt og ambisiøst romfartsprogram. Nå skal vi spasere på Mars.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge BBC bekrefter høytstående tjenestemenn i USA at presidenten neste uke legger fram et nytt romfartsprogram som en del av valgkampanjen.

Tjenestemennene hevder Bush planlegger å gjenreise den amerikanske romfarten etter flere år med skuffelser. Det er 30 år siden sist USA sendte astronauter til månen. I tillegg har vi vært vitne til to romfergeulykker.

Etter NASAs dundrende suksess med landingen av «Mars Spirit Rover» vil presidenten i neste omgang sende mennesker til planeten. Men det kan tidligst skje om 10 år.

Månen som teststed

Ideen om å sende mennesker til Mars ble også lansert av Bush' far, George Bush, i 1989. Den gangen ble prosjektet skrinlagt på grunn av kostnadene.

Denne gangen mener korrespondenter BBC har vært i kontakt med at programmet kan gjennomføres fordi kostnaden kan spres over mange år. Dersom de første forsøkene på å sende mennesker til Mars ikke kan skje før om tidligst 10 år, kan kostnadene spres bedre. Ved allerede nå å oppfordre forskermiljøene til å begynne prosessen, forventer presidenten en mer effektiv bruk av midlene. Samtidig skal programmet ifølge tjenestemennene knytte teknologiutveksling mellom NASA og Pentagon tettere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer