Skal sirkle inn Saddam

Færre bomber enn i 1991, men i løpet av kort tid tror amerikanerne de vil ha kontroll over 75 prosent av Irak. Spesialstyrker er allerede i landet for å gjøre forarbeid. Slik skal USA angripe Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Washington Post har snakket med flere kilder i Pentagon, som gir ganske detaljerte beskrivelser av oppgavene til en gruppe spesialstyrker som har vært i Irak en stund - og hvordan krigen mot Irak kommer til å arte seg. Dersom det blir noen krig.

Det er stor uenighet om hva som bør skje med problemet Saddam Hussein i både FN og NATO. I morgen skal våpeninspektørsjef Hans Blix legge fram en ny rapport om tilstanden i Irak, og USA kommer til å presse på for at Sikkerhetsrådet skal gi grønt lys for krig.

På tross av kranglingen i NATO har USA, og også Storbritannia, i lang tid forberedt seg på en krig. Det er nå 135 000 amerikanske soldater i områder rundt Irak, og i neste uke kommer antallet til å øke til 150 000. Britene har hittil sendt 30 000 soldater.

I tillegg har USA en stund hatt to grupper elitestyrker inne i landet.

Elitestyrker på jakt

Styrkene opererer forskjellige steder i Irak, og leter etter våpenlagre, militære nettverk og områder der de senere kan etablere strategiske kommunikasjonssentraler.

Washington Post får ikke opplyst hvor mange soldater det er snakk om, men de har beveget seg inn og ut av Irak den siste måneden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer