I SORG:  I fire år har Pål André Thronsen ventet på at drapet på datteren Pernille (21) skal komme opp for retten i Beijing. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
I SORG: I fire år har Pål André Thronsen ventet på at drapet på datteren Pernille (21) skal komme opp for retten i Beijing. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Skal sitte bare to meter unna datterens drapsmann: - Det kommer til å bli sterkt

Pernille-saken starter i Beijing i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEIJING/OSLO (Dagbladet): - Jeg gruer meg veldig. Vi skal sitte bare to meter unna ham og det kommer til å bli veldig sterkt. Jeg skjønner ikke hvordan jeg skal takle dette, sier Pål André Thronsen til Dagbladet. 

Det var en preget far som møtte Dagbladet i Beijing, kun timer før rettssaken. Han sier han har grått mye, og nok vil gråte mer.

- Årene etter drapet har vært vanskelig, og jeg har hatt saken hengende over meg hele tiden, sier Thronsen.

- Har vært vanskelig Han måtte selv hente sin døde datter hjem fra Ungarn da hun ble drept av ekskjæresten Zhao Fei (30) i august 2010. Pernille møtte Zhao på våren, da hun gikk forkurs på veterinærhøyskolen i Budapest og han studerte i Ungarn.

Hele Pernilles familie er nå samlet i Beijing for overvære rettssaken, som starter natt til fredag norsk tid.

Zhao Fei har innrømmet drapet og risikerer nå livstid i fengsel. Ungarn har overlevert bevisene mot kineseren, som blant annet omfatter drapsvåpenet og fingeravtrykk, mot at Kina lover å avstå fra dødsstraff.

- Jeg hater ham og ønsker ham ikke godt. Jeg håper han vil tilbringe resten av sitt liv i fengsel, sier Thronsen til Dagbladet.

 BERAMMET: Det er snart fire år siden den norske studenten Pernille Thronsen (21) ble drept med kniv i Ungarns hovedstad Budapest. Nå skal saken endelig opp for kinesisk rett. Foto: Privat / NTB scanpix
BERAMMET: Det er snart fire år siden den norske studenten Pernille Thronsen (21) ble drept med kniv i Ungarns hovedstad Budapest. Nå skal saken endelig opp for kinesisk rett. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer

Han er nå glad saken endelig skal opp for retten.

- Jeg har veldig tiltro til det kinesiske rettssystemet. De har gjort en veldig bra jobb med å få opp denne saken så raskt, tross utfordringer med språk og samarbeid med politiet i Ungarn, sier Thronsen.

- Han skal aldri få glemme Også Pernilles mor er spent foran morgendagens rettssak. Hun skal ifølge sin bistandsadvokat sørge for at den tiltalte aldri får glemme hva han har gjort mot deres familie.

- Hennes strategi er å sitte, med sine to døtre ved sin side, og sette blikket i gjerningsmannen så han aldri skal glemme det blikket i resten av sitt liv, sier Nørdtømme til Dagbladet.

Pernille ble drept på sitt hotellrom på et ungdomsherberge i Budapest, og Zhao Fei stakk av og satte seg på et fly til Beijing samme dag.

Ifølge bistandsadvokaten til Pernilles mor, var drapet på Pernille et sjalusidrap.

- Det var et klassisk sjalusidrap. Han forklarte at han hadde skjønt at han ikke kunne få henne, og da ville han ikke at noen andre skulle få henne heller, sier Nordtømme til Dagbladet.

• Les også: Dette er bevisene mot Zhao Fei

Zhao Rongkun har bidratt i denne saken.

I BEIJING: Pål André Thronsen. Foto: Zhao Rongkun
I BEIJING: Pål André Thronsen. Foto: Zhao Rongkun Vis mer