- Skal skrive og ta det med ro

- Foreløpig har vi bare brukt tiden til å finne rytmen og komme over jetlag'en, sier prinsesse Märtha Louise og Ari Behn, som sammen med datteren Maud Angelica møtte pressen i Central Park i New York i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå skal de bo på vestsiden av Manhattan fram til prinsessens nedkomst i april.

- Vi skal bruke tiden godt, slappe av og finne ro. Jeg har graviditeten å ta hensyn til og Ari skal skrive, sier prinsessen. Imens krever lille Maud Angelica sitt der hun skifter mellom mammas og pappas arm før hun stavrer bortover plenen.

Pressen får møte Märtha Louise og Ari Behn på Sheep Meadow, et av de mange grøntanleggene i Central Park - med New Yorks kjente skyline som bakgrunn.

- Vi har ikke flyttet ut, vi skal tilbake til Norge til fødselen. Men kanskje vender vi tilbake til New York senere, sier prinsessen som også har klare arbeidsplaner for oppholdet i New York.

Eventyrsamling

Prinsesse Märtha Louise arbeider med å samle og skrive internasjonale eventyr - 365 i tallet. Samlingen er planlagt utgitt i 2006. Men hun kommer på bokmarkedet før den tid.

Allerede i november kommer barneboka «Hvorfor de kongelige ikke har krone på hodet», der blant annet hennes bestefar kong Olav og hans barndom står sentralt.

- Jeg reiser til Oslo 27. november og blir i Norge i fire dager mens Ari og Maud Angelica blir igjen i New York. Jeg skal drive PR for boken, sier prinsessen, som ikke blir helt uten representasjonsoppgaver under vinteroppholdet i USA.

- Skal skrive og ta det med ro

- Jeg reiser til Spania om ikke lenge for å innvie en kirke, og senere i høst skal jeg til Washington DC for å tenne den norske julegrana, sier hun. Det norske juletreet på Union Station i den amerikanske hovedstad er hvert år omfattet med stor oppmerksomhet.

Godt kjent

Ari Behn er godt kjent i New York etter mange besøk opp gjennom årene, men prinsessen har ikke vært her like ofte.

- Dette er byen jeg alltid har drømt om å bo i, forsikrer Ari, og vi tror ham så gjerne.

Ingen av de to vil gå særlig inn på skriveriene i Norge om at de har for mange kjendiser i vennekretsen.

- Vi kjenner alle mulige mennesker, sier Behn, og Märtha Louise tar det hele avslappet.

- Jeg er så vant til at det skrives alt mulig om meg.

Begge føler seg som norske.

- Lørdag var det fotballkampen mot Skottland som sto i fokus og da møtte vi mange gale nordmenn. Nå gleder jeg meg til å høre Sondre Lerche, sier Ari, og understreker de mange kulturtilbudene.

- Jeg kommer jo fra Moss, så overgangen til Manhattan var ikke så stor, kan Ari betro pressen. Paret har allerede funnet noen favorittsteder, blant annet en sushirestaurant som prinsessen kan anbefale på det varmeste.

Manhattan

Det er dyrt på Manhattan, men Märtha Louise understreker at paret betaler alle utgifter selv. Hvor mye? Nei, se det er en privatsak. Det er også hvem som passer lille Maud Angelica, men prinsessen bekrefter at de har en barnepike.

- Det var et bevisst valg å bo på Manhattan, og vi har funnet en passe stor leilighet som vi kommer til trives med, kan Ari Behn opplyse. Hvor høyt opp på Manhattan den ligger?

- Ikke så veldig høyt, men mer får dere ikke vite, sier han med et smil.

Han vil heller ikke gå nærmere inn på romanen han arbeider med, annet enn at han vil sette av formiddagene til arbeid, og så gå tur i parken med jentene sine senere på dagen.

Sikkerhetsopplegget for den lille familien på tre blir ivaretatt av norsk politi og amerikanske Secret Service i fellesskap. Men detaljene ønsker Märtha Louise ikke å gå inn på.

Det vil hun heller ikke gjøre når spørsmålet om presidentvalget kommer opp, og Ari Behn er også forsiktig.

- Men som nordmann skjønner dere vel hvor jeg står, er hans meget klare svar.

(NTB-Ole L. Nymoen)

NEW YORK: Prinsesse Märtha Louise, ektemannen Ari Behn og lille Maud Angelica møtte pressen i Central Park i dag.
FLOTT VÆR: Både hovedpersonene og fotografene hadde flaks med det flotte høstværet.
KOSTE SEG: Maud Angelica stavret seg bortover plenen, når hun ikke hadde sn arm å sitte på.
ankom New York tidlig torsdag ettermiddag amerikansk tid. I dag møtte de pressen.