AUSTRALIA: I staten South Australia er det vedtatt å skyte 10 000 ville kameler fra helikopter. Jakten begynne onsdag. Video: AP/NTB Vis mer

Brannene i Australia

Skal skyte 10 000 kameler

Mener kamelene drikker for mye vann.

Publisert

Onsdag skal profesjonelle jegere skyte totalt 10 000 ville kameler i Australia. Det skriver The Australian.

Årsaken til at kamelene skal skytes er, ifølge avisa, at de drikker for mye vann.

De drøyt 10 000 kamelene befinner seg i den sørøstlige delen av Australia, som for tiden er ekstremt tørt som følge av de voldsomme brannene i landet.

- Følt oss dårlige

Tørken har gjort kamelene desperate etter vann, og de invaderer nå småsamfunn nordvest i den australske staten.

- Vi har blitt utsatt for sterk varme og ubehagelige forhold. Vi har følt oss dårlige fordi kamelene har kommet inn, revet ned gjerder, og forsøkt å drikke vann fra klimaanleggene, forteller Marita Baker, styremedlem i regionen, til avisa.

En talsperson for South Australias miljødepartement forteller til News.com.au at invasjonen av kameler har blitt så stor at det har resultert i betydelig skade på infrastruktur, fare for familier og samfunn, økt trykk på beitemarker og fare for dyrevelferden.

- Vil ta fem dager.

Samtidig opplyses det at jegerne vil bruke helikopter for å skyte kamelene.

Kamelene anses også for å være dårlige for miljøet, da de slipper ut mye klimagasser, ifølge The Independent.

Avisa skriver at dyrene frigjør metan som tilsvarer ett tonn karbondioksid per år.

Det er beregnet at det vil ta fem dager å skyte de 10 000 kamelene. Kroppene vil deretter bli brent eller begravet, ifølge ABC News.

500 millioner dyr

Massive branner har herjet i Australia siden september, og har kostet minst 25 personer livet.

I tillegg anslås det at rundt 500 millioner dyr har omkommet i brannene, og brannene fortsetter å spre seg. Det er for tiden over 200 branner i den mest folkerike delstaten New South Wales (NSW) og nabodelstaten Victoria.

NB! STERKE INNTRYKK: Det var et tragisk syn som møtte forbikjørende i byen Batlow i Australia, som er hardt rammet av de enorme skogbrannene som har herjet de siste månedene. Video: AP via NTB Scanpix. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

De neste dagene er det ventet enda varmere temperatur i landet, og det advares om at brannene vil ta seg opp igjen mot slutten av uka.

Totalt er over 60 000 kvadratkilometer svidd av, og rundt 40 000 av de avsvidde kvadratkilometerne er i delstatene New South Wales og Victoria, sørøst i landet.

Brannsesongen i Australia startet tidligere i år enn forventet som følge av langvarig tørke og høye temperaturer.

- Dette er en veldig farlig situasjon. Følg med på forholdene rundt deg og ta forholdsregler, har australske myndigheter tidligere opplyst.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer