- Skal skyte for å drepe

USA mener kenyanerne bedriver etnisk rensing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Lokale politifolk i Kenya forteller at de har en stående ordre om å skyte for å drepe.

- Det er fire kategorier av mennesker som vil møte tøffe reaksjoner fra politiet. De som stjeler, setter fyr på hus, bærer farlige våpen og blokkerer veiene. Vi har ordre om å skyte disse menneskene dersom de blir oppdaget når de utfører disse handlingene, sier en ledende politimann til nyhetsbyrået AFP.

Etnisk rensking

Nærmere tusen mennesker har blitt drept og mer enn 250.000 er fordrevet fra sine hjem som en følge av opptøyene etter presidentvalget i romjulen. Opposisjonen mener president Mwai Kibaki jukset seg til valgseieren, og protestene har utviklet seg til voldelige kamper mellom de ulike etniske gruppene i landet. Kibaki tilhører Kikuyu-folket, som har blitt offer for en rekke angrep i det siste.

USAs spesialutsending til Afrika, Jendayi Frazer mener det foregår etnisk rensking i landet. Hun var nylig i Rift Vally som ligger vest i Kenya.

- Målet i kampene som pågår her var ikke først og fremst å drepe enkeltindivider. Målet var å drive Kikuyu-stammen ut av området. Det var klar etnisk rensking i Rift Valley, sier Frazer til AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer