Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skal skyte Hedmark-ulvene

Ekstraordinær fellingsordre på ulvepar i Rendalen.

Miljødirektoratet har bestemt at et ulvepar som i sommer etablerte seg utenfor forvaltningsområdet for ulv i Rendalen i Hedmark, skal felles. Bildet viser Ulv alfahannen i Linnekleppflokken i Aremark. Illustrasjonsfoto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
Miljødirektoratet har bestemt at et ulvepar som i sommer etablerte seg utenfor forvaltningsområdet for ulv i Rendalen i Hedmark, skal felles. Bildet viser Ulv alfahannen i Linnekleppflokken i Aremark. Illustrasjonsfoto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miljødirektoratet har bestemt at et ulvepar som i sommer etablerte seg utenfor forvaltningsområdet for ulv i Rendalen i Hedmark, skal felles.

Bakgrunnen for den ekstraordinære fellingen er uro for at etableringen av en eventuell ulvefamilie vil kunne øke risikoen for skade på husdyr og tamrein.

- Ulveparet holder til i et område som i nord grenser mot viktige beiteområder for sau. Potensialet for skader på sau i kommende beitesesong er hovedårsaken til at vi nå gir fellingstillatelse på disse to ulvene, sier direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet i en pressemelding.

Til sammen er det åpnet for felling av 13 ulver i Norge i perioden 1. oktober til 31. mars. Lisensjegere har så langt felt tre av dem.

Det nasjonale bestandsmålet for ulv er tre årlige valpekull innenfor forvaltningsområdet for arten i Norge. Våren 2013 ble det født to helnorske kull i henholdsvis Østmarkareviret utenfor Oslo og i Julussareviret i Hedmark.

- Selv om det ennå ikke er påvist tre nye valpekull i 2013, tilsier den vedtatte politikken at terskelen vil være lav for å felle etablerte par eller familiegrupper utenfor ulvesonen. Dette gjelder særlig i områder med høyt skadepotensial, sier Hambro.

(NTB)

Hele Norges coronakart