ADVARSEL: Den iranske politisjefen Esmail Ahmadi-Moghaddam framholder at politiet vil at i bruk de nødvendige virkemidlene for å forhindre flere demonstrasjoner. Arkivfoto: AFP PHOTO/SCANPIX
ADVARSEL: Den iranske politisjefen Esmail Ahmadi-Moghaddam framholder at politiet vil at i bruk de nødvendige virkemidlene for å forhindre flere demonstrasjoner. Arkivfoto: AFP PHOTO/SCANPIXVis mer

Skal slå hardt ned på demonstrasjoner

Iransk politisjef advarer demonstranter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Iransk politi kommer ikke til å vise mer toleranse overfor demonstranter, advarer politisjefen.

- Nå som det er klart hvilke trekk oppvigleriet har, vil vi ikke vise mer toleranse. Politiet skal handle bestemt for å forsvare samfunnets sikkerhet, og de som bryter loven, skal tas hardt, sier politisjef Esmail Ahmadi-Moghaddam til nyhetsbyrået ILNA.

Det har vært uro og en rekke demonstrasjoner i Iran siden det omstridte presidentvalget i juni.

Det verserer nå meldinger på internett om nye demonstrasjoner 11. februar, når Iran markerer 31-årsdagen for den islamske revolusjonen.

Tilhengere av opposisjonen har tidligere brukt slike merkedager til å demonstrere til tross for omfattende pågripelser og aksjoner fra myndighetene.

Opposisjonslederne Mirhossein Mousavi og Mehdi Karoubi har bedt tilhengerne om å delta i demonstrasjonene neste uke.

Over halvparten av de iranske folkevalgte har skrevet under på et opprop der de ber om at opposisjonslederne, inkludert Mousavi, skal straffeforfølges for rollen deres i volden og uroen etter valget.

(NTB)