Skal slakte 300 000 friske dyr

Britene fortsetter nedslaktnigen av 300 000 griser og sauer for å stanse munn- og klovsyke. Dyrene er friske, men holder til i nærheten av områder som har hatt utbrudd av den fryktede sykdommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britiske bønder har protestert mot den massive nedslaktingen, men til ingen nytte. Myndigheten mener det er avgjørende å få utryddet dyr som kan ha smitten før de sprer den videre.

I dag ble det bekreftet 18 nye utbrudd av sykdommen i Storbritannia. Dermed er det meldt om totalt 291 tilfeller, melder BBC.

Så langt er det være slaktet over 200 000 dyr i Storbritannia i forbindelse med sykdomsutbruddet. Ifølge NRK har britiske økonomer anslått at sykdommen vil koste øyriket 188 milliarder kroner i år. Regningen vil komme på 27 milliarder neste år.

Utbrudd i Palestina

Verden over innføres det nå forkjellige former for imprtoforbud, og dykdommen dukker opp stadig flere steder. På Vestbredden

I de palestinske områdene på Vestbredden er det de siste dagene oppdaget til sammen 13 mulige tilfeller av munn- og klovsyke blant sauer.